E2y

Sådan lære et barn at binde sko

Dit barn skal opdage og udforske tingene nu

Dit barn skal opdage og udforske tingene nu. Du kan observere ham forsøger at gøre tingene på egen hånd. Når et barn fylder to, hans nysgerrighed toppe og han gør forsøg på at være uafhængig, som at holde skeen under hans måltider, holdt hans sutteflaske, og selv forsøger at binde sine sko, når du går ud. Som forælder skal du pleje og udvikle sine evner, når han synes at være parat til at lære dem. Et af de vigtigste livsfærdigheder opgaver, som du vil lære dit barn er, hvordan han kan binde sine sko.

Sådan lære et barn at binde sko. Udvikle sine finmotorik og koordination.
Sådan lære et barn at binde sko. Udvikle sine finmotorik og koordination.

  • Udvikle sine finmotorik og koordination. Til bedst forberede dit barn fysisk at binde sine snørebånd, bør du hjælpe ham med at udvikle de fine muskler i hans fingre. Du kan gøre dette ved at lade ham lege med ler eller ved at lade ham streng perlerne sammen. Forbedring af hans finmotorik er også værdifuld for at forbedre sine skrivefærdigheder.
  • Vis ham, hvordan det gøres. Den bedste måde at lære dit barn at binder sine sko, er at give ham en demonstration. Udlæg hans sneaker foran ham, og din egen sneaker foran dig. Lad ham se på den måde, du binde dine sko, og sørg for, at du fremhæve hver enkelt trin. Så opmuntre ham til at efterligne dig, som du gør det igen.
  • Arbejde med princippet om stilladser. Stilladser er en teknik, hvor du lærer dit barn ved stærkt vejlede ham, da han opfylder hele processen, og derefter gradvist at lade ham gøre det selvstændigt. Til stillads dit barn til opgave at binde sine sko for det første, kan du holde og styre sine hænder til at gøre bevægelserne. Efter et par forsøg, så lad ham gøre de handlinger selv, men ser ham meget omhyggeligt og bede ham, hvad de skal gøre. Efter et stykke tid, bør han være i stand til at gøre hele processen uafhængigt.
  • Gentag igen og igen, indtil han mestrer den opgave. Gentagelse er nøglen til at lære at binde snørebånd. Når du viser ham, hvordan det gøres, få ham til at gentage processen igen og igen, indtil han husker alle trin i rækkefølge. Når han bliver frustreret og vred for ikke at binde sine sko ordentligt, tage en kort pause til at lade ham køle af, og du kan komme tilbage til den, så snart han er parat og villig.
  • Tag din tid. Det virker ikke natten over. Du er nødt til at lære ham gentagne gange, så han får opgaven nemt. Når dit barn er usamarbejdsvillig eller ikke reagerer på dine instruktioner, skal du ikke blive afskrækket. Fortæl ham, at du kan genoptage din lektie, når han er klar og samarbejdsvillig. Denne måde, han opfordres til at lære mere, fordi han ikke er presset.
  • Opmuntre dit barn. Konsekvent rose dit barn for hans indsats, ikke nødvendigvis for hans resultater. Det er også bedst, at du underviser i løbet af en tid, hvor ingen er i en fart, så sindene vil ikke stige og undervisning og læring kan opstå i et afslappet miljø.


Når man underviser dit barn hvordan man binder sine sko

Når man underviser dit barn hvordan man binder sine sko, indse, at han er så ivrig efter at lære, mens du skal undervise ham. Arbejd med dit barns medfødte evner, og du vil finde at lære ham at være en behagelig oplevelse. Held og lykke!