E2y

Sådan opretter et netværk

At have en støtte netværk kan gøre livet lettere for dig

At have en støtte netværk kan gøre livet lettere for dig. Afhængig af nogle mennesker om hjælp, bistand og vejledning, enten økonomisk, fysisk eller følelsesmæssigt kan gøre din belastning lysere. De kan motivere og opmuntre dig og give dig den prop, som du har brug for som du genopbygge dig selv. Som de siger, intet menneske er en ø, og hver enkelt af os har brug for en støtte gruppe omkring os på ethvert givet tidspunkt.

En støtte netværk omfatter de første mennesker, du kalder, når du har brug for hjælp, når du er i en vanskelig situation, når du har brug for hjælp og motivation til at træffe en vigtig beslutning, eller når du har noget at diskutere og dele. Her er de skridt til at oprette din egen støtte-netværk.

  1. Før du går på udkig efter hjælp udefra, tage et kig på de mennesker omkring dig. Identificer dem, at du stole på, og dem, som du ser op til. Disse kan være familiemedlemmer, dine nærmeste venner og slægtninge og søjler i det samfund, hvor du bor. Vælg dem, som du har fuld tillid til, og dem, du kender, vil være villig til at støtte dig, når der er et behov. Vær sikker på, at de ved, du vil være at stole på dem fra tid til anden, og at de er villige til at give dig med hvad slags støtte du har brug for.
  2. Kig efter folk med den rette ekspertise til at give dig den støtte, du har brug for. Kig efter eksperter på området, baseret på den form for hjælp, som du vil kræve. Trække på hjælp fra lokalsamfundet frivillige fagfolk på området, uanset om private eller offentlige. En varieret netværk af mennesker til at give dig støtte vil hjælpe dig med at få del i deres ekspertise, erfaringer og deres forskellige kompetencer.
  3. Tjek de steder, hvor du kan få support - kirker, lokale organisationer, offentlige sundhedscentre, lærere og medarbejdere, selv KFUM eller WMCA. Hold en liste over kontaktpersoner og deres kontakt numre inden for rækkevidde. Har en kopi af dette vigtige oplysninger med dig på alle tidspunkter.
  4. Styrk din forbindelse med disse mennesker og holde i konstant kontakt med dem, selvom du ikke har brug for hjælp. Dette kan hjælpe dig meget, når det er tid for dig at bede om hjælp, da det er lettere at yde bistand til en person, du kender. Lad dem vide, hvordan du er, takke dem for deres tidligere indsats for at hjælpe og støtte dig, og lad dem vide, at du virkelig sætter pris på dem. Det vil gøre det lettere for dig at bede om deres støtte igen, når det er nødvendigt.
  5. Må ikke begrænse dig selv til support netværk, som du har bygget. Når du bevæger dig videre og fortsætte med at leve du vil møde andre mennesker, der kan imponere dig. Giv dem en chance for at vise, hvem de er, og tage sig tid til at opdage, hvad du kan lære af dem. Du vil aldrig vide, hvornår du får brug for dem.
  6. Vær villig til at tilbyde støtte til andre. Som du fortsætter med at vokse og få erfaring med hjælp af din støtte netværk, vil det hjælpe dig videre, hvis du er villig til at støtte en person, der har behov for hjælp. De tidligere oplevelser, som du er stødt på, vil være en meget god kilde til oplysninger, når du hjælpe nogen.

Sådan opretter et netværk. Før du går på udkig efter hjælp udefra.
Sådan opretter et netværk. Før du går på udkig efter hjælp udefra.

Vælg de rigtige mennesker, som du vil medtage i din støtte netværk. Du har måske en masse venner og kontakter, men du bør kun vælge dem, som du tror vil være i stand til at give dig den rette støtte og retning, som du sætter til at genopbygge sig selv og få et bedre liv.