E2y

Sådan opsættes en orm gård

Så ulækkert som det oprindeligt lyder

Så ulækkert som det oprindeligt lyder, er orm landbrug meget gavnligt og kan faktisk gøre dig en masse penge. De er ganske billigt at vedligeholde og fordelene ved at have orme dyrket er virkelig stor, både økonomisk givende og på samme tid, ved du i din samvittighed, at du hjælper planeten. Hvis du er stærkt overvejer at have din egen orm gård eller vove sig ind vermiculture, så du vil drage fordel af at læse artiklen nedenfor, så du kan samle nogle tips og tricks til hvordan du oprette din egen virksomhed af orme.

 • Materialer, som du skal bruge:
  • Plastbeholdere eller krukker til dine orme, fortrinsvis plast
  • Masser af strimlet avis
  • Bomuld ark
  • Tørvemos
  • Madrester
  • Røde larver eller røde orme
  • Køligt, mørkt sted i dit hjem
 • Forsøger vermiculture ud. Når du har alle dine emner fra listen ovenfor klar, bare prøve landbrug ormene i mindre målestok for at se, hvis du nyde denne aktivitet. Det ville ikke være klogt at have en stor investering, hvis du ikke er sikker på, om du vil gøre dette i et stykke tid.
 • Forbered din plastbæger. Dit første skridt er at slå flere huller i din plastbæger med hjælp fra en issyl eller en skruetrækker. Du bør gøre det stansning udefra går ind, så de rå udstansede kanter står den indre del af karret. De udstansede huller vil hjælpe jorden i karbad at dræne godt, når du hydrat din orme.
 • Idet temperaturen kontrolleres. Orme som fugtige og alligevel moderat kølige omgivelser. At have dette miljø sat op, placere dine baljer eller andet sted i dit hus, der er temmelig cool ligesom din kælder. Kælderen er et godt sted for dine orme, da de vil have minimal forstyrrelse her og er beskyttet mod den svingende temperatur i dit hjem. Dine bøtter bør have en form for en bakke, der vil fange overskydende jord eller dræne vand. Den bedste bakke ville være låget af din karbad.
 • Udlægning af det revne papir. Dit næste skridt ville være at dække den nederste del af dit karbad med den gamle strimlet avis. Man kan også placere tørvemos i bunden. Avisen eller tørvemos (eller begge) vil hjælpe med at absorbere overskydende vand og fugt fra jorden. Pre-gennemblødt avis ville også være udmærket at bruge, så ormene vil nyde gravende under dem.
 • Udlægning din organisk materiale. Når du er færdig med det sønderdelte materiale, er det tid til at placere omkring fire pakker af lerjord eller organisk materiale. Du bør også blande gødning eller andre gødningsstoffer og skrot fødevarer med jord eller organisk materiale, så det er jævnt fordelt i dit badekar.
 • Tilføjelse dine orme. Når du har deres omgivelser oprettet, placere dine store-købte orme i dit badekar. Sørg for, at du fik dem fra din dyrehandel eller velrenommeret forhandler. Ved bestilling dine orme online, sørg for, at du har din karbad med jord klar, så det er bedst at bestille dem, når du er sikker på at de vil have et hjem. Nogle orm pakker har nogle instruktioner, som de er afsendt. Nogle kræver nogle køle i et par timer eller deromkring.
 • Dækker karret med bomuld ark. Dit næste skridt ville være at placere nogle stykke af gamle bomuld til at dække dit orm karbad. Dette vil holde fugt i og på samme tid, luftstrømmen ind i beholderen lad. Når du har gjort det, vand din jord lige nok til at gøre jorden fugtig, men ikke våd. Vær forsigtig med ikke at lægge for meget vand, da du måske drukne orme.


På et gennemsnit

Sådan opsættes en orm gård. Forsøger vermiculture ud.
Sådan opsættes en orm gård. Forsøger vermiculture ud.

På et gennemsnit, vil orme begynde at formere sig i løbet af nogle uger, især hvis de er godt fodret og taget sig af. Afhængigt af hvor fugtigt dit område er, kan dine orme skal vandes dagligt, ligesom hvordan man tager sig af planter. Check hullerne i karret for at sikre, at de ikke blokeres af en hærdet jord for at sikre korrekt afløb.