E2y

Sådan overlever at være en enke

Alt er til venstre for dig, men uden din mand, du føler som om du bare ikke ville være i stand til at håndtere hvert eneste aspekt af dit liv. Du har lyst crap og kunne ikke bære tanken om at være alene i meget lang tid.

Følgende er nogle af de tips, der kan hjælpe dig ud overleve hele enkestand:

Vær opmærksom på at der ikke er nogen bestemt varighed af tid for helbredelse kan finde sted. I nogle dage, føler dig glad og er i stand til at gøre en masse ting, men der vil også være triste dage. Du føler ambivalent som du går gennem dine aktiviteter. Du kan føle okay for ti eller så minutter og til sidst bliver overvældet af sorg og ensomhed følgende minutter. Du græder så meget, indtil du lægger dig til at sove. Gør klar over, at det er okay at græde. Gråd vil hjælpe dig bevæge sig i retning healing og frigiver din uudtrykte følelser. Du har brug for en masse tid til at hjælpe dig med at bære på og acceptere, hvad der skete.

Sådan overlever at være en enke. Til tider.
Sådan overlever at være en enke. Til tider.

Sommetider kan du se ting, der minder dig om, hvad du plejede at gøre med din mand. Det bliver sværere at skulle beskæftige sig med det faktum, at din mand er ikke længere rundt i dit hjem og så meget sværere at gå væk fra det. Altid huske, at dit hjem er et sted fyldt med minder om dig og din mand. Dit hjem er også et køretøj, der vil tage dig i retning af den helbredende proces.

Til tider

Til tider vil du føle, at arbejde og andre ansvarsområder i sidste ende vil erobre dig. Du blev vant til at håndtere ting og større beslutninger med din mand til at holde op med behovene i husstanden. Nu er det helt op til dig at styre din husstand. Sæt farten ned og styre tingene på et tidspunkt. Overvej dine ansvar som udfordring, du i sidste ende vil overvinde.

Tøv ikke med at forsøge at gøre de gøremål eller aktiviteter, som kun din mand gør inde i huset. Du kan altid prøve, men husk, at vi alle har vores begrænsninger. Søge hjælp fra dine venner og slægtninge, eller du kan endda søge bistand fra en professionel. Være fortrolig med de ting du gør, og være opmærksom på dine begrænsninger på samme tid.

Sådan overlever at være en enke.
Sådan overlever at være en enke.

Sætter pris på alle de minder, du har med din ægtefælle. Han kan ikke være rundt med dig fysisk, men han er der stadig våger over dig.

Hvis du føler at du også er overvældet med en masse ting tøv ikke med at søge støtte fra din familie og venner. Du har også mulighed for at søge hjælp fra en professionel terapeut, der kan hjælpe dig med at gå gennem alt og støtte dig i healing. Du er trods alt en person med behov, og kan ikke gøre alle på samme tid. Du er ikke perfekt, og må erkende, at der er folk, der altid vil hjælpe dig ud.

At miste en elsket en, som du har delt dit liv med i så lang tid er en meget hård og trist oplevelse. Den person, der hjælper dig med at gå igennem med din dag-til-dag aktiviteter, hjælper dig med at styre husholdningen og en håndfuld børn, den person, der altid er der for dig gennem lykke og sorg er ikke omkring længere.