E2y

Sådan overlever eftervirkningerne af skilsmisse

Chancerne er, at din skilsmisse har varet et år eller mere og har været fuld af spænding og drama. Det hele er overstået nu, og du venter på, at kæmpe lettelsens suk, at du har ventet. Men vent, i stedet for nødhjælp, føler du dig ......... som et vrag. Må ikke blive overrasket: Feeling sindsforvirret efter din skilsmisse er simpelthen en naturlig og forventet del af skilsmisse proces.

Husk, at du har været klare med en masse denne sidste år-bjerge af papirarbejde, regelmæssige samtaler og møder med din advokat, undertiden udfordrende samspil med din ex, og et plaget barn, for hvem du har været i besiddelse det hele sammen. Alt dette oven i de sædvanlige belastninger af hverdagen, og lad os ikke glemme, at alle vigtige job! Selv hvis du har taget dine B-vitaminer regelmæssigt, har alt dette stress været at tilføje op. Nu ..... det er tilbagebetalingstid. Her er et par tips til at hjælpe dig med at klare de følelsesmæssige eftervirkninger af skilsmisse.

  1. Følelsesmæssige rutschebane. Alle de følelser, som du har været i besiddelse af på armslængde, så du kan fungere på en dag til dag basis endelig har en chance for at udtrykke sig. Odds er, at disse følelser vil være alle over kortet, fra sorg til vrede til frustration til selvmedlidenhed og tilbage igen, alt sammen inden for span af få minutter. Nej, du er ikke at miste dit sind! Din er simpelthen i gang med sorg. Vilde følelsesmæssige op-og nedture er forventes. Så længe du selv kan komponere når det er relevant, på arbejde, foran børnene og så on-din oplevelse er inden for normalområdet. Når du har mulighed for, så lad disse følelser ud. Det er derfor, de dukker op i første omgang, for muligheden for at blive oplevet og frigives. Hvis du finder dig selv at miste det på upassende tidspunkter, bør du søge hjælp fra en rådgiver og / eller skilsmisse støtte gruppe.
  2. Venner og familie. Lad os håbe, at dine venner og familie har støttet dig i løbet af denne udfordrende forløbne år. Nu, at skilsmissen er afgjort, folk har en tendens til at tænke alt er "over", når du kan godt kun lige være begyndt den sørgende processen. Eller nogle gange folk kan føle, at du har brug for at "sorteper" up, især hvis du var den ene til at indlede skilsmisse. Så meget som du kan lade dem tæt på du ved, hvor du står følelsesmæssigt, bedes gøre. Et af de mest støttende mennesker jeg stødte på under min skilsmisse var en enke, som havde bedrøvede død af hendes mand og som en eller anden måde intuitivt forstået, at skilsmisse var en analog proces. Ligesom i sorg over en død, der er stadier af benægtelse, frygt, overenskomstforhandlinger, vrede og til sidst accept-og for mange mennesker, er den sande sorgproces ikke engang begynde, før skilsmissen er endelig.
  3. Virkning på børnene. Lige når du ønsker at tro, at alt vil være okay trods alt, dit barn begynder at handle besat. Dine børn har god grund til at være flippe ud lige nu,-fordi du er. Selvfølgelig er du stadig nødt til at opretholde regler, hamrer op imod deres grænser er en del af, hvad dine børn gør lige nu for at sikre sig, at ja, gør nogle ting forbliver de samme. Mens din overbærenhed kan være i en all-time lav, ikke mister det med dine børn eller du vil kun gøre tingene værre for alle. Hvis dine børn er virkelig presser dine knapper på en regelmæssig basis, finde en måde at skabe tid og rum nødvendigt for dig at komponere selv. Dine børn har brug for en stabil voksen i deres liv lige nu, og det betyder at du! Det betyder ikke, at du ikke kan krølle i en fosterstilling og græder øjnene ud, når de sover. Endnu bedre, gemme det til, når de er hos den anden forælder, og lad løs, så længe du ønsker. Husk, at dine børn ikke altid vil være på det følelsesmæssige sted, som de er lige nu ..... de vil arbejde gennem deres egen sorgproces i deres eget tempo.
  4. Dobbelt whammy. Når du går gennem død eller sygdom hos en forælder, flytning, tab af et job eller tilpasning til en ny, menopause, behandling for sygdom eller afhængighed eller nogen af ​​livets andre store stressfaktorer-foruden skilsmisse-du oplever en dobbelt-eller måske endda en tredobbelt whammy. Jeg er af den overbevisning, at livet aldrig kaster på os mere, end vi kan håndtere ..... forhåbentlig du har en form for trossystem langs disse linjer, der vil give dig den styrke til at komme igennem denne udfordrende tid. Hvis du er midt i en dobbelt eller tredobbelt whammy, forventer dine symptomer til at være eksponentielt værre, og bare hænge på, så godt du kan for turen.
  5. Pas på dig selv. Jeg håber, at denne sætning har været din mantra hele skilsmissen. Stress kan have utallige dårlige virkninger på de fysiske og følelsesmæssige systemer i kroppen. Selvom på overfladen du føler fint, stress har en understrøm: Tag tid til dig selv, uanset hvor mange ansvarsområder, du har. Ellers vil du miste kontakten med den vigtige livsglæde, der gør det hele værd. Og ikke holde op, at vitamin regime bare endnu!
  6. Dating igen. For mig er det lidt af et rødt flag, når folk begynder at date aggressivt efter de har kun lige adskilt. For mere om dette emne, se Hvordan til at starte dating efter skilsmisse . Det er sagt, er der, at førnævnte livsglæde til at overveje ....... så længe du er upfront med din nye partner om, hvor du står følelsesmæssigt (og du har fået to fødder på jorden), valget hvor hurtigt til at starte dating er op til dig. Husk dog, at hvis du ikke har tilladt dig selv mulighed for at sørge, chancerne er, at du vil gøre samme fejl næste gå 'rundt. Det kan være udfordrende at føle dårligt for uger eller endda måneder ad gangen, især hvis din ex synes uanfægtet. Hvis det er nogen trøst, jeg lover dig, at hvis din ex synes uanfægtet, han eller hun er endnu værre end dig. Der er simpelthen ingen måde at overgangen fra et ægteskab helt uskadt.

Uanset hvordan din skilsmisse er endelig afgjort

Sådan overlever eftervirkningerne af skilsmisse. Følelsesmæssige rutschebane.
Sådan overlever eftervirkningerne af skilsmisse. Følelsesmæssige rutschebane.

Uanset hvordan din skilsmisse er endelig afgjort, være forberedt på kølvandet. Bortset død af et barn eller en ægtefælle, er død af et forhold mest følelsesmæssigt ødelæggende af livets overgange. Selvom du måske have forventet udfordringerne i skilsmisse processen selv, sommetider eftervirkningerne af skilsmisse kan fange os ud vagt. Gird dig godt, og du vil ikke kun overleve, men trives.