E2y

Sådan skal du tage brodden af ​​en vandmand brod

Du har set det ske i film

Du har set det ske i film. Typisk i en romantisk komedie film, en fyr eller pige ender med at blive stukket af en vandmand, og for at stoppe den intense smerte nogen gør det utænkelige: den person tisser på det stukket område. Desværre er dette populariseret metode til at mindske en vandmand brod er ikke kun uhygiejniske, men måske endda farligt. Mens ideen kan være sjovt, at vide, hvordan man korrekt behandling af en vandmand brod er meget vigtigt, da nogle svier kan føre til noget livstruende. Denne vejledning er beregnet til at rådgive dig om den rigtige måde at behandle en vandmand brod.

Sådan skal du tage brodden af ​​en vandmand brod. Forstå vandmand brod.
Sådan skal du tage brodden af ​​en vandmand brod. Forstå vandmand brod.

  • Forstå vandmand brod. Jellyfish stikke ikke med hugtænder eller pigge per se. I stedet bruger de små oprullet stingers kendt som nematocysts. Disse forfærdelige ting er giftige og hvis de ikke fjernes kan forårsage stak område til hurtigt blive værre. For at reducere smerter fra en vandmand brod, den første ting du skal gøre er at fjerne alle fragmenter af vandmænd fangarme, der stadig kan være til stede, da disse tentakler er dækket med masser af nematocysts.
  • Fjern vandmænd fragmenter. Start med at fjerne eventuelle resterende vandmænd fragmenter, der stadig måtte være på huden. Nogle bruger en kombination af barberskum og en tunge depressor eller Popsicle stick til at finde og trække ud disse fragmenter. Andre simpelthen foreslå at bruge en tyk lidt ru håndklæde til at tvinge nogen fragmenter af uden at røre dem, som kontakt med dine bare hænder kan føre til endnu du blive stukket. Mens andre måske foreslå at bruge sand til at trække væk fangarm fragmenter, overveje det din sidste udvej som sand i stedet kan efterlade partikler i det sårede område og øge chancerne for senere at udvikle en infektion.
  • Rens stak område nøje. Mens en populær rengøringsmiddel er eddike, der saltvand faktisk også anbefales at blive anvendt til at rense det skadede område af de resterende nematocysts. Undgå at bruge friske eller fortyndet vand som disse rent faktisk udløse nematocysts at frigive endnu mere gift.
  • Urin, mens populær som en urban kur, er ikke konsekvent i sin evne til at modvirke en vandmand brod. Grunden urin hjælper skyldes ammoniak, der er til stede, men dette kan påvirkes af personens helbred og kost. Selv de populære show Mythbusters testet denne myte og opdagede, at urin har mere eller mindre en fifty-fifty procent chance for at være effektiv. Så snarere end at risikere infektion, bør du overveje i stedet at holde sig til havvand eller eddike.
  • Vær dog opmærksom på, at mens eddike er den mest effektive måde at imødegå vandmænd brod, er det blevet bevist at gøre smerten værre for dem stukket af Bluebottle, portugisisk Man of War og andre Physalia Stingers.


Søge lægehjælp

Søge lægehjælp. Mens brodden selv kan synes minimal, jo større trussel er muligheden for anafylaksi, eller alvorlig allergisk reaktion. Hvis du eller den person, der blev stukket begynder at lide af nældefeber, intens kløe, åndenød eller en pludseligt indsættende udslæt, truslen om en alvorlig allergisk reaktion er til stede. Allergiske reaktioner kan være meget farligt og bør aldrig undervurderes, især hvis den når et punkt, hvor du føler, at din vejrtrækning er svækket.