E2y

Sådan skal du tage sig af din skildpadde

En skildpadde er et jordbaseret krybdyr, der hører til Chelonia rækkefølge. Det har generelt en knoklet skyder shell, der fungerer som deres skjold og kan trækkes tilbage i de fleste skildpadde arter.

Skildpaddens unikke udseende gør det gunstige og udsmykkede at have som kæledyr især for folk med allergi over for almindelige hus kæledyr og dyr med pels. Dyrehandlere tilbyder forskellige dyr, kæledyr, herunder skildpadder til salg.

Sådan skal du tage sig af din skildpadde. Lav en kunstig levested til at ligne et vandmiljø for din skildpadde.
Sådan skal du tage sig af din skildpadde. Lav en kunstig levested til at ligne et vandmiljø for din skildpadde.

Ligesom alle andre kæledyr, giver holde en skildpadde du det samme ansvar som ejer. Her er nogle retningslinjer for, hvordan man tager sig af en skildpadde:

  1. Du skal bruge en stor opvarmet akvarium, der kan indeholder op til 40 gallons, lys til akvariet, klipper eller logfiler, der kan passe ind i akvariet eller soppebassin, et soppebassin, skildpadde mad, bordsalt og en børste til skrubning.
  2. Lav en kunstig levested til at ligne et vandmiljø for din skildpadde. Få den opvarmede akvarium og fyld den med omkring 40 liter vand. Den opvarmede akvarium kan være skildpaddens hus i køligere klimaer. På den anden side kan det soppebassin tjene som skildpaddens hjem i varmt vejr.
  3. Efterlign skildpaddens naturlige habitat i et soppebassin. Dekorer det med logfiler og klipper og sørg for at efterlade et område, hvor skildpadden kan klatre helt ud af vandet. Brug stærke og moderat mellemstore skov og undgå at bruge små flis for at undgå kæledyr fra at spise dem.
  4. Sørg for at holde en temperatur på mellem 75 og 85 grader Fahrenheit. Varmelegemer kan placeres i akvarier at fastholde varmen dine kæledyr brug. Du kan også sætte opvarmede lys i stedet for varmeapparater.
  5. Sørg for at fodre din skildpadde kæledyr mindst tre gange om ugen. Hvis dit kæledyr sker for at være en baby skildpadde, fodre det daglige. Skildpadder kan tåle rå fødevarer som kød, grønne veggies, eller frugt og lange hals orme. Ready-made fødevarer er også tilgængelige i dyrehandlere. Sæt de fødevarer direkte i vandet, fordi det er den eneste måde skildpadder spiser.
  6. Sørg for at rengøre kæledyr tank regelmæssigt. Sæt skildpadde i en mindre beholder under rengøring af akvariet. Skrub akvariet med brug af en børste, meget opmærksom på de slimede områder. Sætte en kvart kop bordsalt i hver 5 liter vand for at minimere risikoen for svampevækst inde i tanken. Tag resterende mad, hvis dit kæledyr er ikke længere spise det for at minimere risikoen for bakteriel vækst.
  7. Overvåge sundheden for dit kæledyr skildpadde. Kontroller for tegn på svampeinfektion, der er manifesteret ved hvide pletter på sin skal eller lemmer. Fejlernæring er manifesteret ved en opsvulmet øje eller en blød skal. Adskil syge skildpadde fra de andre, hvis du har mere end et kæledyr skildpadde.
  8. Besøg en dyrlæge regelmæssigt for at kontrollere og sikre wellness af dit kæledyr.

Have et kæledyr kan være en masse sjov

Have et kæledyr kan være en masse sjov, især for skabninger som skildpadder. Ligesom alle andre kæledyr, kræver skildpadder opmærksomhed og omsorg. Ved at følge ovenstående retningslinjer, kan du hjælpe din skildpadde kæledyr trives i årevis.