E2y

Sådan stilles ænder som kæledyr

Raising ænder er en stor oplevelse

Raising ænder er en stor oplevelse. Det kan lære dine børn ansvaret for at have et andet levende væsen at passe og pleje. De er også gode natured og fuzzy som ællinger, så de er sjove at kæle rundt og lege med.

Men der er en stor del af ansvaret opdrage en ælling. Raising én fra ælling til ænder er ingen let sag, men med et par forberedende tips, bør dine børn være klar til at hæve de små darlings.

  • Kom forberedt. Raising ællinger er ikke som at hæve kyllinger, hvor man stikker dem i en coop og give kylling foder, vand og lys, og du kan se dem vokse i kyllinger. Ænder er en specifik race af vandfugle, der har særlige behov. Du er nødt til at lære om deres naturlige habitat, som omfatter vand, brug for at lære den slags mad, som er spiseligt for dem, og den slags, der kan være dødelig for ællinger. Læs op på opdræt ællinger online for at få oplysninger om deres levesteder og spisevaner.
  • Lær at lave foder. Som ænder vokse, deres ernæringsmæssige behov ændrer sig. Ællinger skal gøre fint med starteren foder, som indeholder 20 til 22% protein. Når de når tre uger, opgradere til 16% protein. Efterhånden som de vokser til at være fuldt udbygget ænder, vil de bruge mellem 14 til 18% afhængigt af, om de er om. Hold din feed i en lufttæt plastikbeholder til hygiejniske formål.
  • Flokkes dem. Ducks, som gæs, er sociale af natur, så du brug for at få mere end én til at rejse. Den minimale mængde ællinger kan du komme til at rejse, bør være to.
  • Byg en coop for ællingerne. Når du får en lille flok ællinger, skal du lave en coop for dem for beskyttelse. Du kan bruge en gammel bur eller hegn ud for en del af baghaven for deres samarbejde. Linje buret eller et område i baghaven med en gammel, ubrugt blødt håndklæde. For at efterligne varmekilden fra en voksen ænder, skal du have en varmekilde som en ubrugt 8 watt pære i coop. Slå denne på i løbet af natten som ællinger gerne putte op til en varmekilde under sengetid.
  • Gradvist lære dem at svømme. Ducks er amfibiske skabninger, hvilket betyder, at de kan leve på jorden og på vandet. Vand er afgørende for optagelse af ællinger, de lærer at jage i det og bruge det til at rense sig selv. Du bliver nødt til at lære dem at vade i vand, som de vokser op. Begynd at lære dem at elske vandet ved at placere en flad skål af vand i deres samarbejde. Efterhånden som de bliver større, skal du opgradere til en barnligt pulje for dem at vand-tog i.


Sådan stilles ænder som kæledyr. Byg en coop for ællingerne.
Sådan stilles ænder som kæledyr. Byg en coop for ællingerne.

Det er blot nogle af de opgaver, du og dine børn skal være forberedt på, når omsorgen for ænder.

Selvfølgelig, når disse ællingerne vokser ind stærke ænder og sprede deres vinger at flyve sydpå for vinteren, vil intet fylde dit hjerte med stolthed mere end at se din elskede ællinger tager fløj.