E2y

Sådan vælger du den rigtige race af marsvin (cavy)

Når du handler på en dyrehandel af nogen art, er det ikke svært at finde et marsvin. Der vil du ofte finde racen "English Guinea Pig". Fangsten er imidlertid, at der ikke er en sådan race af marsvin, og til toppen det ud, er marsvin faktisk kaldes marsvin!

Der er faktisk 13 racer af cavy

Der er faktisk 13 racer af marsvin, og de er alle meget forskellige i udseende og personlighed. I denne artikel vil vi undersøge forskellige racer til at hjælpe dig med at vælge den rigtige race for marsvinet. Vi vil også gå ind i de bedste måder at finde din perfekte marsvin!

Alle marsvin har lignende kropstyper

Sådan vælger du den rigtige race af marsvin (cavy). Der er faktisk 13 racer af cavy.
Sådan vælger du den rigtige race af marsvin (cavy). Der er faktisk 13 racer af cavy.

Alle marsvin har lignende kropstyper. Den bedste måde at beskrive deres krop type er, at de er formet som mursten - fladt på toppen og lige ned siderne. Dette er ikke altid den perfekte beskrivelse af en individuel marsvin, men det er en tæt analogi. De bør veje ikke mindre end 32 ounce, når de er fuldvoksen. De fleste marsvin kommer i mange forskellige og usædvanlige farver.

Racer:

  1. EU - Europa er det tætteste, du kommer til at få en engelsk marsvinet, som de plejede at være kendt ved dette navn. De er også den mest populære race af cavy langt! De har en meget kort, glat pels af skind. De er blandt de mest elegante udseende af alle racer. De er fulde af personlighed og de er virkelig store kæledyr. De er gode med børn, så længe børnene ved, hvordan man håndterer dem korrekt. De har, hvad der er kendt som en romersk næse, som ikke er alt for spids, men afrundet bare en smule. En satin race af europæisk cavy eksisterer også.
  2. Abyssinian - The Abby, da denne race er tilnavnet, er en meget unik race af marsvinet. Den Abby er kendt som en ru pels marsvin. De har cirkulære mønstre i deres pels kaldet rosetter, der er symmetrisk langs kroppen. De har også rosetter ned hver side af kroppen og på panden. Der bør være mindst otte rosetter på marsvinet krop. Den Abby er en dejlig race af marsvinet med en sjov personlighed. De er blandt de mest almindelige af marsvin. De kommer også i en satin race, som har en blødere pels med en satin glans.
  3. Teddy - The Teddy er en race, der vokser mere og mere populære. De er en af ​​de mest unikke samt. The Teddy er unik på grund af dens pels af skind. De har en meget kort og tæt pels. Håret over hele kroppen er bøjet og står oprejst. Dette giver dem en ligner en ruhåret hunderace. I modsætning til en ruhåret hund, men dens pels er overraskende blød at røre ved. På grund af deres pels, rund krop og romersk næse, virkelig Teddy gør ligne en bamse! The Teddy er en stor kæledyr. De er føjelige og meget blid. De er blandt nogle af de bedste forsøgskaniner for børn! De kommer også i en satin race, som gør pelsen endnu blødere.
  4. Texel - Den Texel er en nyere og meget interessant race. De er en langhåret race, men hvad adskiller dem fra andre langhårede racer er, at deres lange pels er i krøller og slangekrøller. De slangekrøller er alle over deres kroppe, selv på deres maver og pander. De slangekrøller vokser ud med alderen. En Texel har en kortere krop end de fleste marsvin, og har en kort fed næse i stedet for en romersk næse. De kræver ikke grooming ligesom de fleste langhårede marsvin, men deres slangekrøller behøver opmærksomhed. De har brug for at blive holdt udrettet og fri for ledningsrod. De er meget smukke marsvin og er også fuld af personlighed. De kommer i mange forskellige farver, og ville være en stor kæledyr for den dedikerede ejer.
  5. Peruviansk - Den peruvianske er en langhåret race. De er meget smukke, elegante marsvin, der har brug daglig pleje. Det er muligt at ikke have at soignere dem hver dag, hvis deres pels er bundet op og pakket ind i stof i små tråde. Dette gør det muligt at holde untangled. Håret er lang over hele kroppen, og de har endda pandehår over deres øjne, så pleje er nødvendig der. De kommer også i en lang række farver og i en satin race. De kan se fancy, men de er lige så levende som alle andre marsvin. Fordi deres energi niveau er det samme, kan det være sværere at holde dem rene, mens de er i deres indhegninger. De kan ikke være den bedste race for børn på grund af den lange pels kræves og pleje.
  6. Silke - The Silkie er også langhåret, men ikke helt så elegant som den peruanske. Deres pels er omkring halvdelen af ​​længden af ​​den peruvianske, og det ser også lidt rodet op på alle tidspunkter. På trods af dette, er de smukke dyr. De kræver pleje, men ikke så meget som et peruvianske. De bør strigles hver dag eller hver anden dag. De kommer i mange forskellige farver. Den Silkie har en stor personlighed, og kommer i satin racen så godt.
  7. Coronet - The Coronet er et af de nyeste racer af marsvin, der er blevet anerkendt. De er en langhåret race, så de kræver lidt mere pleje end de fleste marsvin. De har en meget tæt alligevel blød pels, som kommer i alle anerkendte farver. De kræver en masse af grooming og pleje. De har også det, der kaldes en krone eller en coronet på selve toppen af ​​deres hoveder i mellem ørerne. Dette skal være ligeligt centreret på hovedet. De gør gode kæledyr, men de kan ikke være godt for yngre børn på grund af den lange frakke af pels. De er formentlig bedre egnet til en ældre barn eller teenager eller endda en voksen.
  8. White Crested - The White Crested er en meget flot race. Ved første øjekast synes de ligesom en interessant blanding mellem en europæisk og en abyssinier. De har en glat og kort pels af hår, der ligner en europæisk. De har én roset direkte i midten af ​​panden, der ligner Abby. Rosetten på hovedet er at være hvid og kun hvide, deraf navnet på racen. Den hvide crest er også den eneste hvide, som er tilladt på marsvin. Det betyder, at de kun har begrænsede farvevarianter. De har nogenlunde de samme personligheder som et europæisk og gøre store kæledyr!

En stor ressource for at lære endnu mere om marsvin er den europæiske marsvin opdrættere forening website . Når du har undersøgt de racer, og har besluttet en, er det vigtigt at tage din tid på at finde din marsvinet. Den bedste måde at gå om dette er at finde en opdrætter, og du kan opnå dette ved at finde ud af om kanin og marsvin shows i dit område. Der er mindst 4 viser i hvert tilstand pr. Den bedste måde at finde ud af om dem, er at kontakte din lokale 4-H (hoved, hjerte, hænder og sundhed) organisation eller Future Farmers i Europa (FFA).

Dyrehandlere af alle slags har marsvin så godt

Alle marsvin har lignende kropstyper. Dyrehandlere af alle slags har marsvin så godt.
Alle marsvin har lignende kropstyper. Dyrehandlere af alle slags har marsvin så godt.

Dyrehandlere af alle slags har marsvin så godt, men det er den sag, hvor du kan aldrig vide, hvad du får dig selv ind. Marsvin er en langsigtet forpligtelse som et kæledyr, så tag din tid og vælge klogt! Held og lykke!