E2y

Sådan vælger du en ged

Før du begynder at vælge en ged

Før du begynder at vælge en ged, beslutte først, hvorfor du vil have en ged. Vil du have det som en følgesvend for sin mælk, for sin fiber, eller for dens kød? De tips om at vælge den bedste ged vil afhænge af dit formål med at få en ged.

Goat som en følgesvend

Borte var de dage, hvor gederne var kun for de gårde og leverer mælk. I dag kan du allerede har en ged som kæledyr. Denne husdyr er intelligente racer, især dem, der blev avlet til kammeratskab.

Første ting at vælge er at få en ged

Første ting at vælge er at få en ged, der er kastreret. Ikke-kastrerede geder, især de mandlige dem, kan blive meget aggressive og ukontrollabel. Det er bedre, at du får en kastreret ged for sin temperament, der er ideel for kammeratskab.

Du ønsker måske at overveje en mini-udgave af geden

Du ønsker måske at overveje en mini-udgave af geden, også. Det vil være svært at tage sig af en ged som en følgesvend, hvis det er i fuld størrelse. Der er nu geder produceret af passage af de store geder og pygmæ geder. Dyrehandlere tilbyder nu mini udgaver af berømte gederacer som La Mancha og Nubierne.

Goat for mælk

Gedemælk er en god erstatning for de sædvanlige komælk grund af dens lavere lactose. Mennesker, der lider af laktoseintolerans kan sikkert drage fordel af gedemælk.

Når du vælger en ged for sin mælk

Sådan vælger du en ged. Goat som en følgesvend.
Sådan vælger du en ged. Goat som en følgesvend.

Når du vælger en ged for sin mælk, kan du bestemme, afhængigt af race eller dets udseende. Nubiske geder er blandt de bedste mælke-producenter. De kan give dig en masse mælk. Nigerianske geder er et godt valg, for, især fordi denne race er produceret udelukkende til malkning. Aline geder kan være stor mælkeproducenter så godt, selvom de kan være aggressive tider.

I stedet for at stereotype en ged race

I stedet for at stereotype en ged race, kan du også vælge en malkning ged afhængigt af dens udseende. Den bedste ged-producerende mælk har en smuk knoglestruktur. Se yveret også. Well-attached yver uden ardannelse eller bump er et godt tegn, at geden er en stor mælkeproducent.

Geder til fiber

Før du begynder at vælge en ged. Første ting at vælge er at få en ged.
Før du begynder at vælge en ged. Første ting at vælge er at få en ged.

Nyd uld, cashmere, og mohair fra geder, det vil sige, hvis du har valgt den rigtige race.

Angora geder er normalt det valg

Angora geder er normalt det valg, hvis du får en ged for sin fiber. De kan give silkeblød og smuk uld. Dette kan være meget dyrt og stilfuld. Vær klar til at give denne ged en god pleje, men fordi det er mere sart end andre geder.

Goat for kød

Sydafrikanske Boer er den bedste ged racen, hvis du ønsker gedemælk kød. Denne race siges at være kød-ydende ged, fordi det kan vokse hurtigere. Det har en bedre immunitet mod ged sygdomme.

Du kan vælge andre racer

Du kan vælge andre racer, som myotonic, spansk, vestafrikanske Dwarf, Kiko, og Brush. Må ikke bare få nogen af ​​disse racer, dog. Du burde få en ged, der er tung udseende og bredt. Dens ryg bør også være tyk og flad, mens dens krop skal være klodser og firkantet.

See? Geder sikker har mange anvendelsesmuligheder

See? Geder sikker har mange anvendelsesmuligheder, fra deres mælk til deres kød. Det vigtigste nu er at beslutte, hvad du vil gøre med geden. Det kan være din følgesvend, din mælk-udbyder, kød-udbyder, eller uld-udbyder. Uanset hvad din grund til at få en ged, så sørg for, at den ged du får er generelt sunde. En sund ged kan altid være godt for alt.