E2y

Sygeplejerske baby-grise

Hvis du overvejer avlssvin og eller allerede har en gravid gris. Du bliver nødt til at lære den cyklus af fravænning babyer gennem moderen, men også fravænning ved hånden, hvis moderen er en eller anden grund uvillige eller ude af stand til vænne nogle til alle de baby svin.

Altid ligegyldigt hvad situationen i avl altid forberede dig selv økonomisk mulighed for at skulle beskæftige sig med døden, mulige dyrlæge nødsituationer og medvirken i fravænning. Dette kan være dyrere end den faktiske fortjeneste i sig selv.

Sygeplejerske baby-grise.
Sygeplejerske baby-grise.

Først skal du vide en baby gris skal fortsætte fravænning op til 6 ugers alderen. Normalt en gang en time i cirka 24 sekunder ad gangen fra moderen. Hvis dette ikke sker, kan du nødt til at gribe lokke og holde babyer tæt på mors brystvorter, så de ikke forvilder sig og dø.

En praktisk trick at vide.
Som anderledes som det kan lyde grisene faktisk drage nytte af mere bestemte brystvorter derefter andre brystvorter off moderen.
Du vil opdage, at brystvorterne mod fronten af ​​moderen gris i forhold til brystvorterne bagud af moderen gris faktisk producere mere mælk, så de bageste brystvorter. De er også en mere sikker position til babyer til at reducere risikoen for at få sparket.

Du vil finde grise, der vænne off de forreste brystvorter vil også vokse til at være tungere ved 6 uger derefter grisene fravænning fra bagenden.
Så hvis du nogensinde lagt mærke til en gris bliver for lys vægt, du kan rotere grisene til at bringe de lettere grise tættere på forsiden i håb om at barnet vender tilbage til en normal sund tilstand.

Forberedelse til tab
den nuværende dødelighed af baby svin i fravænning faser er den højeste endnu. Men det betyder ikke, du vil have den samme lykke. Til tider stadig grise og andre dødsfald vil forekomme. De fleste gange ikke en forebygges og ikke din skyld. Den bedste ting at gøre for at forberede dig til at håndtere situationer som denne er at besøge andre opdrættere, før du beslutter dig for at avle. Oplev fødsel og fravænning første hånd fra en erfaren opdrætter og blive uddannet i de prøvelser, der kommer med avl.

Sygeplejerske baby-grise.
Sygeplejerske baby-grise.

Hand opdræt forældreløse grise

I tilfælde af mor nægter eller ikke er i stand til at vænne grise kan det blive nødvendigt at træde i dig. Men kun hvis det er absolut nødvendigt.
Succesraten af ​​hånden hæve spædbarn svin er lav. Og meget vanskeligt.
Varmepuder eller lamper er nødvendige for at aflevere hæve svin på grund unge nyfødte ikke er i stand til at holde deres egen varme. En konstant temperatur på mellem 85 og 90 grader er ideel.

Søer mælkeerstatning og gedemælk spædbarn mælkeerstatning er de eneste gode muligheder i at erstatte en gris mælk kilde.
Brug aldrig komælk, er det meget svært for fordøjelsen. Mælk kan fodres ved hjælp af en baby flaske og brystvorten, mælken opvarmes til en kropstemperatur. Du behøver kun at gøre dette for en kort sigt, fordi grise er let lært at drikke fra en skål.

At undervise en ung gris til at drikke fra en skål lige tippe svin næsen ind og ud af mælken et par gange og som regel de hurtigt får den idé om, hvad de skal gøre.

Ved fødslen starter med to til tre teskefulde om dagen og gradvist arbejde dig op som dagene går. Ved dag 7 til 10 kan du introducere dem til en fast føde kaldet pattegris starter kryb.
Et ekstra tilskud af jern er også ideel bliver grisene ikke godt med at skabe deres egen jern.