E2y

Hvordan at opretholde din saltvandsakvarium

Saltvand akvarier kan kræve mere vedligeholdelse end ferskvand tanke, men de er også smukke akvarier og en stor mulighed for at få eksotiske og farverige fisk i dit hjem. Ved opsætning af din saltvandsakvarium, skal du sørge for at købe kvalitetsprodukter og den rigtige størrelse akvariet for fisk, du ønsker. Dette vil gøre vedligeholdelsen gå meget glattere. Her er hvordan du vedligeholder dit saltvandsakvarium:

  1. Kontroller hver fisk dagligt. Tilbring et par minutter ser på hver fisk. Gør dig bekendt med deres adfærd og udseende, så vil du bemærke hurtigt, hvis man synes syge.
  2. Hold dine fisk ordentligt fodret. For saltvandsfisk, er at fodre dem en gang hver to eller tre dage som regel passende. Sørg altid for, at du fodrer den rette kost for de fiskearter, du holder. De fleste fisk nyde en varieret kost.
  3. Hold akvarium. Da vandet fordamper, bør du tilføje vand, der er blevet dechlorinated. Du vil også nødt til at sætte i en smule calcium.
  4. Tilføj jod. Den nødvendige mængde jod afhænger dit akvarium størrelse, men det skal tilføjes omkring to gange hver uge.
  5. Rengør akvariet vægge. Weekly, skrabe alger fra din saltvandsakvarium mure. Mange ferskvandsfisk kan være dyrt, og de er også kendt for at være meget følsomme over for deres omgivelser. Du skal holde akvariet rent og med optimale kemiske niveauer, hvis du ønsker at nyde din fisk og holde en sund akvarium går.
  6. Gør rutinemæssige vandskift. Hver uge, fjerne omkring ti eller femten procent af akvariet vand. Tilføj nok vand (sørg for at det er dechlorinated) for at kompensere. Det er meget bedre for dine fisk til at ændre små mængder af vandet hver uge, end at forsøge at ændre halvdelen eller mere. Du kan kun sikkert ændre 25 procent af vand på en gang. Processen med rutinemæssige vand ændringer hjælper med at holde kemiske niveauer i akvariet bliver for høj, og holder kemien af ​​tanken i balance. Når du ændrer vand, brug en sifon til at fjerne eventuelle rester i grus i bunden af ​​tanken.
  7. Test vandet. Dagen efter hver vandskift, teste vandstand. Du bliver nødt til at kontrollere niveauet af kemikalier såsom ammoniak og calcium, sammen med andre kemikalier som nitrat og nitrit. Også, glem ikke at tjekke pH-niveauer. Hvis du har nogen hvirvelløse dyr i dit saltvand tank, skal du også nødt til at teste kobber. Test alkalinitet hver måned. Sørg for, at disse niveauer ligger inden for de acceptable intervaller for saltvand tanke. Hvis de ikke er, er der gået noget galt. Du kan være nødt til at gøre en nødsituation vand ændre eller tilføje en vand balancing kemikalie til at returnere dit akvarium til de rette mængder. Hvis dit vand niveauer er slukket for længe, ​​kan dine fisk lide, dine fisk kan endda dø, hvis vandet ikke er på de rigtige niveauer for dem.

Hvordan at opretholde din saltvandsakvarium. Kontroller hver fisk dagligt.
Hvordan at opretholde din saltvandsakvarium. Kontroller hver fisk dagligt.

Ved vedligeholdelse et saltvandsakvarium, kan det være nyttigt at opstille en vedligeholdelsesplan kalender som en påmindelse om, når du skal gøre rutinemæssig vedligeholdelse. Saltvand tanke kan kræver erfaring at passe ordentligt, hvis du overvejer at oprette en af ​​disse tanke, gør din læsning før du beslutter, om det er det rigtige for dig.