E2y

Hvordan man tester akvariet iltindholdet

At eje et akvarium indebærer ikke kun rense tanken regelmæssigt

At eje et akvarium indebærer ikke kun rense tanken regelmæssigt, men også at sikre, at kvaliteten af ​​vandet er på sit optimale niveau. Iltindholdet i et akvarium, bør e testes regelmæssigt, eller det kan have dødelige konsekvenser for de fisk, der lever i tanken. Hvis der ikke er nok ilt, er denne betingelse er kendt som hypoxi, hvilket i sidste ende kan føre til døden af ​​fisken.

For at undgå hypoxi, er du nødt til at teste akvariet ilt niveauer. Her er, hvad du behøver at gøre.

Hvordan man tester akvariet iltindholdet. Bestem den type test kit du får brug for.
Hvordan man tester akvariet iltindholdet. Bestem den type test kit du får brug for.

  1. Bestem den type test kit du får brug for. Du skal vide, hvilken type vand, du bruger i dit akvarium, enten ferskvand eller saltvand. Forskellige kits test for forskellige aspekter af vandkvaliteten, så skal du angive, hvis du måler for opløst ilt.
  2. Køb en iltniveau testkit udviklet til akvarier. Disse er let tilgængelige på dyrehandlere, akvarium leverandører og også online forhandlere. Nogle test kan have små variationer, så læse producentens anvisninger før brug. For eksempel sælger Tetra ilt testkit for omkring 10€ for en pakke på 30.
  3. Få en prøve af akvariet vand i forudsat hætteglasset. En test-kit normalt kommer med forskellige reagenser. Afhængig af mærke, bliver du nødt til at placere en lille prøve af vandet og derefter placere et par dråber af reagenset.
  4. Ryst ikke blandingen, da dette kan påvirke nøjagtigheden af resultaterne. Sørg for at følge instruktionerne. De fleste tests skal gøres væk fra sollys, da lyset kan også påvirke resultaterne.
  5. Tillad tilstrækkelig tid før kontrol af resultaterne for at give reagenset tilstrækkelig tid til at reagere med vand.
  6. Sammenlign farveændring i vand blanding med den medfølgende diagram. Nogle testkit gør din hold op vand-blanding, og prøven diagrammet mod lyset. Dette giver mulighed for en mere nøjagtig aflæsning, i stedet for at sammenligne resultater baseret på farver trykt på karton papir.
  7. Den ideelle niveau af opløst ilt for et akvarium bør være omkring 7 dele per million opløst ilt. Enhver lavere, og fiskene bliver modtagelige for sygdomme.
  8. Hvis du indser, at din iltindholdet er for lavt, er der flere ting, du kan gøre for at afhjælpe situationen. Kontroller, om din ilt pumpen virker. Også undgå over fortrængning fisken. Et andet skridt, du kan tage med det samme, er at undgå at fodre fiskene, når iltindholdet er lavt som fodring kan yderligere sænke niveauerne. Du kan også justere vandets temperatur, da højere temperaturer sænke iltindholdet. Endelig kan du også tilføje mere vandplanter til at øge ilt produktion.
  9. Udføre testen på en ugentlig basis, eller mere, hvis du har mistanke om at der er et problem med din tank vand og udstyr.

Bortset fra afprøvning iltindholdet i tanken

Bortset fra at teste ilt niveauer i tanken, skal du også nødt til at sikre, at de pH-niveauer i vandet er korrekte. Sørg for, at de fisk, du vælger til din tank er passende for miljøet, og at du undgår overbelægning. Med et par rutinemæssig vedligeholdelse kontrol, kan du nyde dit akvarium i mange år fremover!