E2y

Hvordan til at passe fisk

Grundlæggende fisk pleje involverer et par enkle og rutinemæssige trin, du kan gøre for at sikre den løbende sundhed i din akvarium eller dam indbyggere. De grundlæggende trin til fisk pleje er skitseret nedenfor. Du bør forskning alle unikke krav dine fisk kan have eller bede en kyndig medarbejder på en lokal akvarium specialitet butik.

Hvordan til at passe fisk. Feed din fisk hver dag.
Hvordan til at passe fisk. Feed din fisk hver dag.

God fisk pleje vaner er nøglen til en sund og vitalitet dine fisk. Til gengæld vil sunde og vitale fisk i høj grad øge din nydelse af denne hobby.

  1. Feed din fisk hver dag. Selv om det er sandt, at de fleste fisk kan gå et par dage uden mad (for eksempel, mens du er på en kort ferie), kan mere aggressive fisk beslutter at forsøge at spise hinanden. Kun fodre dem mad nok, så det er alt forbruges inden omkring fem minutter. Fjern straks levnet mad.

  2. Kontroller temperaturen i vandet. Hvis det ikke er i området acceptabelt for dine fisk, justere din radiator i små intervaller, indtil temperaturen vender tilbage til det korrekte område.
  3. Udføre rutinemæssige vand skifter hver 2-4 uger. Vandlås off 10-25% af vandet og erstatte det med chlorerede de-ledningsvand at bevare tilstrækkelig vandkvalitet. Du skal muligvis tilføje andre kemikalier til vand fra hanen, før du tilføjer det til dit akvarium afhængig specialiserede krav til den type fisk du holder. Brug et termometer til at sikre, at vand fra hanen er tæt på den samme temperatur som vandet i akvariet før tilsætning det.

  4. Tjek dit filter for at sikre korrekt funktion. For de bedste resultater, bør et filter kunne cirkulere alt vandet 3-5 gange på en time. Tilstoppede filtre vil forhindre dette. For at bevare de nyttige bakterier bosat i en svamp del af dit filter, skal det skylles i spand med vand tappes fra akvariet. Kold, vil chlorerede ledningsvand dræbe disse bakterier.

  5. Overvåge udviklingen i dine fisk for at undgå overbelægning. Overbelægning et akvarium med for mange fisk eller fisk, der er for store kan forårsage stress og sygdom. Flyt stor eller grove fisk til en anden akvariet.

  6. Tjek dine fisk for tegn på stress eller sygdomme. Sørg de originale farver er fulde og lyse. Kig efter pletter eller mangler skalaer, fastspændt finner, bleghed eller tydelige skader. Flyt syge eller syge fisk til en særskilt "hospital" tank til behandling med kommercielle præparater til rådighed på de fleste lokale dyrehandlere.
  7. Optag datoer for og resultater af disse trin hver gang du gennemfører dem i en logbog. Dette kan hjælpe dig sortere ud eventuelle problemer i fremtiden, og hjælpe med at koordinere opgaver, når hele din familie deltager i pleje for dine fisk.