E2y

Hvordan at tage sig af en klovn fisk

Sagde du ikke bare elsker filmen, "Finding Nemo"? Tja, måske er du klar til at tage sig af din egen lille elskelige Nemo! Her er nogle praktiske retningslinjer for at tage sig af klovn fisk:

  • Vide mere om klovn fisk. Clown fisk er forskellige for deres levende orange, rødlig, gul, sort og hvid farve. De er indfødte til tropiske farvande, og deres naturlige levesteder omfatter Røde Hav og Great Barrier Reef. De kan leve op til 3 til 5 år i fangenskab (6 til 10 år i naturen). Og vidste du, at alle klovn fisk er født mand? Jo mere dominerende af et par klovn fisk vil ændre sig til en kvindelig og tjener til at beskytte deres par.
  • Opt for tank-opdrættet fisk. Hvis du lige er begyndt at kigge efter klovn fisk til dit akvarium, sørg for at du køber dem, der har været tank-opdrættet i stedet for dem, der blev erobret fra fangenskab. Det er fordi klovn fisk er født i naturen er mest tilbøjelige til at dø snart på grund af stress anlagt af opsamling og forsendelse.

    Når du vælger din klovn fisk, bør du også sørge for, at den har klare øjne, farvestrålende skalaer, er aktiv og vågen, og ikke har tegn på hvide pletter. Endelig skal du sørge for, at du køber kun en specie af klovn fisk: aldrig sætte to forskellige arter af klovn fisk i et akvarium eller andet, de vil kæmpe hinanden for territorium. Det anbefales også, at du kun holde klovn fisk i grupper på to: mandlige og kvindelige.

  • Forbered deres levesteder. Dette er den største investering, du bliver nødt til at gøre med hensyn til at pleje din klovn fisk. Køb mindst en 25-liters akvarium (selvom en 40-gallon tank anbefales), og holde temperaturen mellem 80 og 84 grader Fahrenheit. Du bør også købe tanken med kun saltvand - omkring 10 liter saltvand for hver fisk. Og fordi det er saltvand, bør du investere i en høj kvalitet filtreringssystem. Holde pH niveauer mellem 8,2 og 8,6.

    Du bør forsøge at genskabe deres naturlige levesteder som bedst muligt. Installer levende sten, sand, falske planter og indretning (for dem at skjule sig i), et undervandsfartøj varmelegeme og grus sifon.

  • Feed din fisk. Det gode ved klovn fisk er at de ikke er kræsne. Du kan give dem flagefoder, levende foder eller frosne fødevarer, to til tre gange dagligt. Vær forsigtig med ikke at fodre dem selv! Hvis du kan se, at der er rester i bunden af ​​tanken, kan du blive fodre dem for meget.
  • Kend meget om anemoner. Clown fisk er også kendt som anemone fisk på grund af deres symbiotiske eller meget tæt samarbejde med søanemoner. I naturen, er der anemoner afgørende for klovn fisk. Men i tanken, er der anemoner ikke nødvendigt. Véd, at søanemoner er svært at tage sig af, og de kan vokse til så stor som tre fødder. Hvis du er ny til at passe på saltvandsfisk, overveje ikke at købe søanemoner for din klovn fisk længere.


Hvordan at tage sig af en klovn fisk. Vide mere om klovn fisk.
Hvordan at tage sig af en klovn fisk. Vide mere om klovn fisk.

Tage sig af din klovn fisk vil virkelig tage engagement og en hel del investeringer, især med hensyn til deres levesteder. Men hvis du raring at finde Nemo, så at sige, bare sørg for at du ved, hvordan man tager sig af ham ordentligt!