E2y

Hvordan man behandler hunde blæresten

Hunde, ligesom mennesker, lider kan fra blæresten (ellers kendt som hundens urolithiasis, cystitis, urethritis, eller nyresten). Denne tilstand, hvor store mængder af "sten" eller krystaller samles i urinvejene, forårsager urinvejene irritation og smerte ved vandladning. Oftest stenene er dannet i en hunds blære, men de kan dannes i nyren eller urethra samt. Når dannet, de derefter forværre urinvejene foring og kan føre til blod i urinen og smerte. I nogle tilfælde stenene reelt vil blokere strømmen af ​​urin, hvorved vandladning smertefuld og endog umuligt.

For at forstå og behandle hunde blæresten:  

 1. . Typer af sten Struvit blæresten dannes, når der er en form for infektion i urinvejene - for eksempel et Staph infektion eller en Proteus infektion. Mest almindelig hos hunhunde og ellers sjældne, er stenene består af magnesium, ammonium og phosphat.

  Hvordan man behandler hunde blæresten.  .
  Hvordan man behandler hunde blæresten.  .

  Kalciumoxalat blæresten er sjældne i kvindelige hunde og har været knyttet til en arvelig tilstand med hunde, der har defekte nephrocalcin (det stof, der normalt nedbryder kalkaflejringer).

  Urinsyre sten er den tredje type af blære sten, der dannes næsten udelukkende af den dalmatiske racen fordi Dalmatinere 'lever ikke kan absorbere urinsyre.

 2. Symptomer. Da hunde ikke kan tale, som en ejer, skal du være opmærksom på eventuelle ændringer i adfærd, appetit og temperament. Hyppig vandladning kan være et tegn på en blære sten. Blod i din hunds urin eller "drible vandladning" kan være afslørende tegn på en delvist blokeret eller forhindret urinrøret. Hvis din hund viser tegn på stammen, depression, opkastning eller svaghed, tage ham til dyrlæge med det samme. Selv om blæresten er ikke ansvarlige, kan problemet signalere et alvorligt problem.
 3. Diagnose. En dyrlæge vil undersøge din hund gennem abdominal palpering at fastslå eksistensen og placeringen af sten. En kultur vil bestemme de typer af krystaller i systemet.
 4. Behandlinger. Hvis din hund har en delvist blokeret eller blokeret urinrøret, vil dyrlægen nødt til at tømme blæren, som hun kan udrette gennem kirurgi. Men den mere almindelige middel til at rense blæren er ved at fodre din hund en speciel diæt med at opløse stoffer i det. Disse midler vil opløse nyresten gennem kemiske reaktioner, der forårsager dem til at passere i flydende form gennem din hunds system. Hvis tilstanden er meget alvorlig, kan lægen udføre operationen til en øjeblikkelig fix. Hvis der er en infektion, vil antibiotika også administreres. Typisk vil din hund begynde at føle bedre inden for ti dage, hvis han er fodret den lave mineral, lav protein diæt med opløsende midler.
 5. Farer. Hvorfor er blæresten så farligt? Hvis en sten blokerer for passagen af ​​urin, toksiner i affaldet blive fanget i kroppen og er giftige for dyret. Uden ordentlig opmærksomhed, kan din hunds liv være i fare.
 6. Alder spørgsmål. Selv hunde i alle aldre kan lide af blæresten, betingelsen er mest typisk hos hunde, der er fyldt to år.
 7. Diet. Hvis du fodrer din hund en mineral-rig kost, kan du bidrage til dannelsen af blæresten. Kost med et højt calcium og magnesium er forbundet med blæresten hos hunde. Høje niveauer af protein også kan bebrejdes, i nogle tilfælde, til dannelse af hårde sten.
 8. Små fyre. Mindre racer erfaring blæresten oftere end større racer. Den Pug, Pekingeser, Yorkshire terrier, Beagle, Gravhund, og Welsh Corgi er blot nogle af de racer, der er mest modtagelige.
 9. Hanner. Urinrøret af det mandlige er længere og skinner end hunnen, hvilket gør mænd mere modtagelige for blokering fra blæresten.
 10. Øvelse. Hunde, der ikke har en god øvelse regime kan lægge modtagelige for blæresten eller problemer med nyrerne. Hvis din pooch er begrænset i løbet af dagen og ikke har rigelig tid flere gange om dagen til at disponere over sin affald, kan der dannes krystaller nemt. Tag din hund ud mindst tre gange om dagen.
 11. Forebyggelse. Som nævnt ovenfor, kost og motion er faktorer i dannelsen af ​​krystaller. Hold dig væk fra høje mineral-og protein kost (altid omfatte fiber og andre gode ting), og sørg for at give Fido masser af motion mindst tre gange om dagen. Det vil ikke blot bidrage til at holde blæresten væk, men det vil gøre ham til en lykkelig kæledyr. Altid har masser af vand (ren) for dit kæledyr, som jo mere vand han drikker, er det mindre koncentreret urin og rengør urinrøret passage vil blive holdt. Kig ind særlige kostvaner og hundefoder, der markedsføres som blære eller nyre sten forebyggende. Spørg din dyrlæge hvad mærke han eller hun mener er mest effektiv.