E2y

Hvordan vælger en Anatolian Shepherd hvalp

Sådan vælger du dit Anatolian Shepherd hvalp kan være en skræmmende opgave - så meget, at den stress og frustration kan overdøve din begejstring for at få en hund af en så sjælden og værdig race. Denne race nedstammer fra Tyrkiet, og blev kun set i udlandet ved begyndelsen af ​​det 20. århundrede. De er en temperamentsfuld race, og selv erfarne hundeejere kan have nogle problemer i starten, men med en masse tålmodighed og tilpasning, kan de gøre vidunderligt loyale og kærlige familie kammerater. Her er nogle ting, du bør huske på, når du vælger dit anatolske hyrde hvalp.

Hvordan vælger en anatolian shepherd hvalp. Vide, om anatolian shepherd er det rigtige for dig.
Hvordan vælger en anatolian shepherd hvalp. Vide, om anatolian shepherd er det rigtige for dig.

  1. Vide, om Anatolian Shepherd er det rigtige for dig. Før du overhovedet begynder på udkig efter en opdrætter, bør du vide så meget om hunden som muligt. Forskning i hundens vaner og temperament, og se om det er egnet til din indstilling. Den Anatolian Shepherd er en dominerende race at det lidt uvant at være omkring mennesker - de har en meget stærk territorial instinkt at du bliver nødt til at justere, før de bliver gode familie kammerater. Se online for fora og tråde diskuterer denne race, og lufte dine bekymringer - andre opdrættere vil være mere end glade for at give dig deres mening.
  2. Søg efter en velanset opdrætter af hvalpe. Du kan søge efter referencer til en opdrætter for anatolske hvalpe. Tjek om racen linjer arbejder linjer eller streger. Førstnævnte vil være mere uafhængige og aggressive, da de stadig er beregnet til sheepherding og bevogtning flokken fra uønskede rovdyr. De, der opdrættes med henblik shows kan have en blidere temperament passer bedre til familiens indstilling. Dette anbefales for første gang anatolske ejer.
  3. Altid tilfredsstille din nysgerrighed. Når du møder opdrætteren, stille en masse spørgsmål. Spørg om sundhedstilstanden af ​​forældrene hunde, og bede om en genetisk historie. Der er særlige problemer, du måske ønsker at klarlægge, og sørge for, at der ikke er nogen historie af genetiske sygdomme eller medfødte sygdomme er vigtig. Sørg for, at de stiftende hunde har sundhedsmæssige frirum givet fra anerkendte kilder.
  4. Få at vide din opdrætter. Da Anatolian hvalpe er sjældne, har du måske lidt tid at lære at kende din opdrætter. Benyt lejligheden til at etablere nære forbindelser - han vil være den, du vil køre til for at få råd til at rejse dette temperamentsfulde race. Besøg hundene han vil bruge som forældre til kuld hvalpe - forhøre sig om nogen priser eller titler disse hunde har vundet i shows og konkurrencer. Tildelt hunde er mere tilbøjelige til at være sunde og fri for eventuelle sygdomme.

Når du vælger dit nye kæledyr

Når du vælger dit nye kæledyr, straks placere den i en kennel til turen hjem. Nogle hunde kan få køresyg hurtigt, og minimere bevægelser i bilen vil foretage rejsen nemmere for jer begge. Sørg for at din Anatolian bliver set af dyrlægen så tidligt som muligt (helst inden for 72 timer efter ankomst), for at sikre, at det får de rette vacciner og ormekure behandling. En professionel evaluering vil frasortere nogen sundhedsmæssige bekymringer, du måtte have, og du bør strengt til dyrlægens råd for de første par dage med din hvalp.