E2y

Avlsheste: hest pleje og reproduktion fakta

Lær hest avlsteknikker og fordele og ulemper ved avl din hoppe

Avl og omsorg for en drægtig hoppe, for ikke at nævne en ny føl, er en stor beslutning og ansvar. Der er mange ting at overveje, når du har taget beslutningen om at avle på din hoppe. For eksempel hjælper det, hvis din hest er blevet ordentligt uddannet, så hun er lettere at håndtere.

Hvis du ikke har haft erfaring på dette område, er det bedst at søge professionel assistance med avl og har nogen, der kan hjælpe med at besvare enhver hest information spørgsmål eller bekymring for, at du måtte have. Nogle af de ting, der skal tages i betragtning, selv før avl finder sted, er:

Avlsheste: hest pleje og reproduktion fakta. Den tid af året - inden vi overvejer avlsmetoder.
Avlsheste: hest pleje og reproduktion fakta. Den tid af året - inden vi overvejer avlsmetoder.

  1. Den tid af året - Inden vi overvejer avlsmetoder, skal du vide nogle vigtige hest fakta om hopper. Mares har regelmæssige "varme" cykler i løbet af foråret og sommermånederne, og ophører i løbet af efteråret. Disse "varme" cykler er udløst af det varmere vejr, som stimulerer hjernen til at producere reproduktive hormoner. Med nogle fuldblodsheste, er kunstigt lys og varme der anvendes - såsom elektriske lys i stalden - så at hoppen vil avle tidligere og levere så tæt på 1. januar som muligt (den officielle fødselsdag af alle fuldblodsheste væddeløbsheste). Men normalt er de mest almindelige måneder for en hoppe til at levere, er fra maj til juli. Så vel vidende, at en hoppens drægtighedsperiode varer elleve måneder, er det bedste tidspunkt at få hoppen dækket (eller opdrættet) fra juni til august.
  2. Fordele og ulemper ved avl - Selv om der er fordele ved at have din hoppe avlet, der er negativer så godt, og én ting for visse er betydningen af ​​generel hest sundhed. De fleste hopper vil ikke have nogen problemer med at få en vellykket svangerskab og levering, men nogle gange opstår problemer. Når du tænker på avl din hoppe, skal du sørge for, at du har tid til det hårde arbejde det kræver, og at du har særlige faciliteter, såsom et særskilt område for at vænne føllet. Opdræt purebreds kan have en økonomisk fordel, hvor krydsning giver ikke meget økonomisk, selv om det har været kendt for at producere pæne føl. Med hingste, behøver du ikke at bekymre dig, når skødet er færdig, men der er hændelser, der kunne ske i løbet af avl, som kan forårsage skade, såsom hoppen sparke.
  3. Age til avl - De fleste hopper er i stand til at være race fra deres første "varme" cyklus, omkring 18 måneders alderen, indtil de ikke længere har "almindelige" cykler. De fleste opdrættere gerne starte i en alder af fire, fordi hoppen er færdig vokser i denne alder. Sommetider hoppen kan avle ind i hendes sene teenageår. Med hingste, eller knopper, prøv fleste opdrættere at gøre uddannelse, såsom at bryde og manerer, når hingsten er to år gammel, så han vil være lettere at håndtere, når de starter avl ham ved tre eller fire. Må ikke begynde avl din hingst for ung eller du vil aldrig få noget andet gennemført.

Så hvis der efter overvejer alt dette, er du stadig ønsker at avle på din hest, så tillykke. At have en ny føl er altid spændende! Du vil også fortsætte en stor afstamning med de attributter, der overbeviste dig at avle på din hest i første omgang. Der er tre grundlæggende måder at hesteopdrættere bruge for at imprægnere en hoppe:

  1. Kunstig befrugtning - Denne form for hesteavl er mere almindeligt anvendt i de høje dollar heste. Kunstig befrugtning giver mulighed for dig at vælge og vrage hvilke egenskaber du ønsker at avle efter selvom det kan være ganske dyrt at få sæd. Sæden er taget fra en hingst, da han er montering af en "falsk" hoppe og ejakulere i rør. Den opadrettede til dette opdræt er, at de fleste prøver kontrolleres for frugtbarhed.
  2. Open Range avl eller Ukontrolleret - Det meste af tiden handleren af ​​enten hoppen eller hingsten vil trailer sin hest til den anden førerens stalde, hvor hoppen og hingsten er vendt ud sammen og fik lov til at avle naturligt på egen hånd. Dette er den mest naturlige procedure og viser sig at være ganske vellykket, selv om det kan tage flere forsøg, afhængigt af heste.
  3. Overvåget avl eller Kontrolleret Breeding - Dette er hvor begge håndterer findes på stedet med hestene. De normalt har dem haltered og i snor, og hingsten handleren kan have en lounge pisk eller anden enhed, så han kan holde hingst under kontrol. Dette er en af ​​de mere farlige måder at yngle, fordi du aldrig vide, hvordan hoppen eller hingsten vil reagere og dette sætter dig i midten, så at sige.

Lær hest avlsteknikker og fordele og ulemper ved avl din hoppe. Fordele og ulemper ved avl - selv om der er fordele ved at have din hoppe avlet.
Lær hest avlsteknikker og fordele og ulemper ved avl din hoppe. Fordele og ulemper ved avl - selv om der er fordele ved at have din hoppe avlet.

Når avl er færdig, skal du vente mindst en måned (omkring det tidspunkt, hvor hoppen er normalt i "varme") til at lave en aftale med din dyrlæge. Dyrlægen kan bekræfte, om din hoppe er faktisk gravid eller ej. De fleste opdrættere gør tilbyde garantier, således at hvis hoppen ikke "tage", du kommer til at prøve igen, indtil hun gør. Når avl er bekræftet, det er sikkert at fortsætte med at udøve og ridning hoppen. De fleste kan køres indtil de er planlagt til at levere, afhængigt af hoppens sundhed.