E2y

Hvordan man sammensætter en hest bidsel

Hestenes Bidsler har længe været brugt til at styre en hest bevægelser og tempo. En hest tøjlen er spændt fast til hestens hoved og styres med tøjlerne. Selv om det ser temmelig kompliceret, især da hest hovedtøj har tilsyneladende komplekse stropper, samle en hest hovedtøj er forholdsvis let. Her er nogle tips.

  • Gør dig bekendt med de dele. Før du kan sammensætte en hest bidsel, skal du først være fortrolig med dens dele. De tre vigtigste dele er bit, headstall og tøjler. Bitten er hestens mundstykket og bruges til at manipulere hesten. På hver side af bit er lodrette stænger eller ringe kaldet skafter. Den øverste del af hestens hovedtøj er headstall. Det er placeret på hestens hoved og går hele vejen bag ørerne og ned til bit. Knyttet til headstall er throatlatch, der løber fra hver side af headstall og vikles over hestens hals, og pandebånd, et smalt bånd, der er placeret over hestens øjenbryn og lige under ørerne. Også forbundet til headstall er næsebånd. Det er fastgjort gennem cheekpieces. Et næsebånd kan enten være indbygget i eller fastgjort separat. Tøjler, som anvendes til gribende, hænge fra skafter. Der er mange former for tøjler. Nogle har snørebånd, andre er flettet. Atter andre er lavet af almindelig læder. Hvilke at vælge er et spørgsmål om præference.
  • Begynd at samle hesten tøjlen. Når hver enkelt del er klar, begynder at sammensætte hesten tøjlen. Gør dette ved først at indsætte remmen af ​​kronen til løkker på pandebåndet. Hvorefter, spænde de cheekpieces til kronen rem. Slip enden af ​​throatlatch i det andet sæt af sløjfer i pandebåndet. Dernæst tilslutte throatlatch og næsebånd til cheekpieces. Efter dette, kan lidt vedlægges. Skub kinden og headstall stropper i bit s skafter. Buckle dem bagefter. Endelig tage tøjlerne og loop dem i skafter.
  • Sæt tøjlen på. Nu, at hesten tøjlen er samlet, kan du prøve det på din hest og se om det passer ham godt. Sørg for at holde sin manke eller næsen, når de lægger tøjlen på at kontrollere sine bevægelser. Hvis du ikke kan synes at gøre det på din egen, så spørg nogen til at hjælpe dig. Især hvis hesten ikke er ordentligt uddannet, kan sætte på tøjlen være noget udfordrende.

Hvordan man sammensætter en hest bidsel. Gør dig bekendt med de dele.
Hvordan man sammensætter en hest bidsel. Gør dig bekendt med de dele.

Endelig, så tjek alle de remme og foretage justeringer, hvis de er for stramme eller for løse eller for højt eller for lavt. Næsebåndet, for eksempel, bør ikke være for lavt, fordi det kan beskadige nasal knogler og kan således påvirke hestens vejrtrækning. Throatlatch skal også kontrolleres. Hvis det er for stramt, kan det hindre vejrtrækningen, hvis for løst, vil det ikke holde tøjlen stabil. De cheekpieces er en anden bekymring. Fordi deres længde bestemmer positionen af ​​bit, bør cheekpieces ikke være for lang eller for kort. Hvis de er ekstremt lang, vil bit ender lav og belaste hestens tunge, hvilket gør hesten ubehageligt. Hvis ekstremt kort, vil bit hvile højt på hestens mund, som også er generende.