E2y

Hvordan til at passe en pony sadel

Da ponyer er mindre end almindelige heste

Da ponyer er mindre end almindelige heste, de har brug for sadler, der vil passe ordentligt på ryggen. Ponyer har uregelmæssigt formet rygge, der er bred og lav, derfor specialfremstillede sadler er nødvendige for at sikre passende fitting. Hvad du ønsker at undgå, er for sadlen at spjæt og forskubbe mens nogen er ridning, så du bør tage ekstra pleje i håndteringen af ​​denne sag. Ponyer er normalt beregnet til børn dermed kan du bare forestille risikoen for, at der kommer sammen, hvis du bruger en sadel, der ikke er egnet til en bestemt pony. Desuden kan sadler, der er dårligt udstyret forårsage personskade på bagsiden af ​​pony.

Til at passe en pony sadel, overveje disse tips:

Hvordan til at passe en pony sadel. Afgiv din pony på jævnt underlag.
Hvordan til at passe en pony sadel. Afgiv din pony på jævnt underlag.

  • Afgiv din pony på jævnt underlag. Fastgør det med sin reb bundet til et indlæg eller nogen sikker struktur. Prøv at lindre det ved at stryge sin ryg og mave. Det er vigtigt, at pony forbliver stille og roligt, før du monterer en sadel.
  • Indstil sadlen på den bare bagsiden af pony. Brug ikke sadelunderlag endnu, da du ønsker at afgøre, om sadlen mounts godt på ryggen uden nogen støtte nedenunder. Skub forsigtigt ned sadlen, indtil det er stramt på plads på pony ryg.
  • Vurdere fit af sadlen ved at se på dens indstilling. Centret skal være på samme linje med rygrad pony. Prøv at flytte sadlen ved at skubbe og rykke den sidelæns. Hvis det forbliver på plads, så det passer godt nok.
  • Sæt tre fingre under sadlen. Hvis dine fingre passer, og du kan se et lys i den anden ende af sadlen, betyder det, at sadlen er i fremragende position.
  • Tryk håndfladerne på overfladen af sadlen for at kontrollere, om der er ens tryk på bagsiden af pony. Hvis ved at trykke på håndfladerne, du bemærke, at den ene del af sadlen synker dybere end sine andre dele, så trykket ikke ligeligt fordelt. Hvis dette er tilfældet, sadlen er ikke en ideel pasform.
  • Ride the pony. Hvis pony bliver anspændt eller bevæger sig i ubehag, det betyder blot sadlen er såre ryggen, og dermed ændre det med en anden.
  • Fjern sadlen og montere det igen, denne gang med en sadel pad på bagsiden af pony. Tryk på sadlen for at teste sit pres på pony. Hvis sadelunderlag bliver for komprimeret, ændre det med en mere holdbar og stabilt.
  • Brug et håndklæde eller flannel klud i stedet for en tyk sadelunderlag, hvis du foretrækker det. Nogle sadelunderlag kan være så tyk, at sadlen højden stiger til et ubehageligt niveau, som ikke er godt for børn ryttere. Også ved hjælp klud i stedet for puder, er sadlen mere sikret i sin sted, fordi kluden klamrer bedre på pony ryg end at gøre tykke trædepuder.
  • Test pony sadel ved at lade en rytter gå til en kort tur med pony. Dette vil gøre det muligt pony at vænne sig til sadlen og i sidste ende blive mere komfortable med armaturet.


Der er faktisk mange slags pony sadler

Der er faktisk mange slags pony sadler, afhængigt af alder af rytteren. For mindre børn, der bruger pony sadler med ryglænene og systemer til frontal beskyttelse, anbefales. Sikkerhedsseler er ligeledes forbundet på nogle sadler at holde rytteren sikkert fra falde ned.