E2y

Hvordan til at passe et hus gecko

Hus gekkoer kaldes sådan på grund af deres evne til at leve i harmoni med mennesker. En voksen hus gecko har en gennemsnitlig størrelse på tre inches og kan vokse så længe som fem inches. I fangenskab, er huset gekko let nok at vedligeholde. Faktisk kan de lever af fem til ti år, så længe du ved, hvordan man passer dem ordentligt.

Hvordan til at passe et hus gecko. Giv huset geckos med en høj terrarium.
Hvordan til at passe et hus gecko. Giv huset geckos med en høj terrarium.

Her er tips om hvordan man kan opretholde et hus gekko:

  • Giv huset geckos med en høj terrarium. Et terrarium er en lille verden, som du vil oprette for gekkoer. Det skal være høj, indeholder jord og levende planter. Hus gekkoer er trælevende, hvilket betyder, at de hyppige træer, så du er nødt til at give dem plads og små træ-lignende planter til at forcere og kravle rundt.
  • Substrat skal være noget, der holder fugt. Revet kokosnød fiber, krybdyr bark eller sand vil gøre.
  • Giv tilbehør til hus gekko at klatre og skjule. Place drivtømmer, grene og levende planter samt falske dem inde i deres terrarium. Endnu bedre, give dem steder at gå gemmeleg ligesom krybdyr huler. Du kan også tilføje små ler urtepotter.
  • Ændre deres drikkevand hver dag. Sæt vand i en dyb tallerken og læg den ind i terrariet. Men foretrækker hus gekkoer drikke fra dråber på blade.
  • Overhold dagtimerne og om natten temperatur. Daytime temperatur bør fra 24 til 32 graders Celsius eller 75 til 90 grader Fahrenheit, mens om natten, bør temperaturen være på 18 til 24 grader Celsius eller 65 til 75 grader Fahrenheit. Du kan placere en varmemåtte under terrariet til at give varme eller installere en varmelampe. I dagtimerne kan du bruge blå krybdyr pærer eller hvide glødepærer. For nighttime, kan varmen tilvejebringes ved rødt natten pære.
  • UV belysning kan tilvejebringes. Selv hus gekkoer ikke virkelig har brug UV belysning, da disse er nataktive, eksperter siger, at UV belysning er godt for sundheden for natdyr.
  • Vide hvad man skal fodre dit hus gekkoer. Hus gekkoer kan fodres med forskellige typer af insekter som græshopper, bananfluer, avlen, små fluer og lejlighedsvis mealworm. Men før fodring disse insekter til dit hus gekko, fodre insekterne først (kendt som tarmen belastning). Glem ikke at støv disse insekter med calciumtilskud to til tre gange om ugen, plus multivitamin en gang hver uge. Hus gekkoer bør fodres foretrække i løbet af aftenen. Unger kan fodres hver dag, mens de voksne fodres hver anden dag.
  • Hold luftfugtighed på 60-75 procent. Sprøjte vand inde i terrariet vil holde det fugtigt.

Mandlige hus gekkoer er kendt for at være territoriale

Mandlige hus gekkoer er kendt for at være territoriale, så sørg for at have masser af skjulesteder områder, hvis du vil have de mandlige gekkoer at leve sammen i én terrarium. Hunner, på den anden side, gå sammen godt med hinanden. Hvis du kan give et større bur for en gruppe af gekkoer, så gør det. Da disse kan vokse op til fem inches, kan en lille gruppe ser ud og føles overfyldt i en tyve-gallon høje terrarium. Husk på disse tip i tankerne og have det sjovt at tage sig af dit hus gekko.