E2y

Hvordan til behandling af mavesår hos heste

Equine mavesår eller sår hos heste

Equine mavesår eller sår hos heste, kan være en ualmindelig sygdom for heste, der har det for første gang. Men sandheden er, heste får sår ikke kun én gang, men mange gange i deres levetid. Vide, hvordan man behandler sår hos heste reelt vil hjælpe dig nu og i fremtiden, hvis din hest får den samme sygdom igen. Læs håndbøgerne herunder om, hvordan man behandler heste sår:

Hvordan til behandling af mavesår hos heste. Bestem såret er årsagen.
Hvordan til behandling af mavesår hos heste. Bestem såret er årsagen.

  • Bestem såret er årsagen. Ligesom mange andre sygdomme, er at bestemme den underliggende årsag til mavesår vigtigt at give den korrekte behandling. De fleste tilfælde af heste sår ske på grund af stress. Nogle hest der imidlertid opstå stressende transport, sjælden fodring, administrative spørgsmål, og lange stall hvile. Anvendelse af nogle medikamenter, kan især ikke-steroide anti-inflammatoriske medicin som Banamine, Bute, og dexamethason forårsage sår, også.
  • Sørg for, at det er et mavesår. Hvad hvis hesten lider af andre tilstande og ikke mavesår? At give det medicin mod mavesår vil kun forværre hestens tilstand. Watch out for de fælles ulcus symptomer som diarré, kolik, vægttab, sløvhed, og dårlige resultater. Har hesten kontrolleres af en dyrlæge. De kan finde andre mulige tilstand af hesten. For at være sikker på, vil de fleste dyrlæger kræve endoskopi. En lang fiberoptisk endoskop vil være behov for dette. Med denne ting, kan dyrlægen kontrollere udseendet af hestens mave og afgøre, om det virkelig lider af heste mavesår.
  • Brug GastroGrad. Dette er en pasta til behandling af mavesår hos heste. Dette virker ved at forhindre yderligere produktion af mavesyre. Der er generiske alternativer til dette mærke. De er billigere, men de er ofte dårligt absorberet af heste, hvilket gør dem mindre effektive.
  • Brug mave-puffer. De fleste hesteejere bruger mave buffere til behandling af heste sår. Dette er også en effektiv måde at reducere ulcus symptomer. Dette kræver imidlertid en langsigtet brug. Forbedringerne på hestens præstation vil være mærkbar efter brug af et mave buffer. Men det kan ikke effektivt helbrede og helbrede sår. Det er stadig et godt alternativ i tilfælde GastroGard er ikke tilgængelig.
  • Skift hestens miljø. Hvis det er muligt, så lad hesten blive i græs. Heste, der lider af mavesår viser hurtigere og mere effektiv behandling, når de opholder sig i græs. Venlige naboer vil være nyttigt for hestens hurtigere genopretning.
  • Minimer eller ophøre med at give anti-inflammatoriske lægemidler. Som nævnt, disse lægemidler er blandt årsagerne til heste sår. Hvis tager disse ikke kan standses, så i det mindste minimere mængden af ​​medicinen.
  • Ændre kost. Nogle heste viser forbedring, når fodres hyppige men små måltider. Men der er heste, der viser bedre forbedring med stoppet fodring. Starte ved tilførsel hesten oftere end før. Hvis dette virker som en dårlig idé, så prøv ikke at fodre hesten. At fjerne hesten med mad kan undertrykke produktionen af ​​mavesyre.


Equine sår kan blive helbredt nemt med den mest hensigtsmæssige behandling. Fortsæt på at observere hesten i tre dage efter, at såret er blevet hærdet. Nogle sår igen inden for tre dage efter vellykket heling. Hvis det sker, så betyder det, at den egentlige årsag til såret endnu ikke er løst. Bring hesten straks til en dyrlæge og søge hjælp. Langvarige lidelser fra mavesår vil kun forværre hestens tilstand.