E2y

Sådan at drage omsorg for eksotiske kæledyr

Der er ingen sort-hvid definition af eksotiske kæledyr

Der er ingen sort-hvid definition af eksotiske kæledyr. Generelt er eksotiske kæledyr forstås en dyr, som er vild og ikke tamme, men holdt som hjemme bekendtskaber alligevel. Hvis du er blandt de få, men stadigt stigende ekstremister, der ønsker at tage på noget udfordrende og out-of-the-ordinære, denne artikel er specielt til dig. Før du tager sig ansvaret for at eje eksotiske kæledyr, må du ikke handle lunefuldt uden at tage nøgtern overvejelse følgende noter om, hvordan pleje for sådanne utæmmede skabninger.

 • Kend din eksotiske kæledyr grundlæggende anatomi, biologiske natur og temperament. Dette vil gøre det muligt for dig at give dit kæledyr ordentlig bolig, samt at vedligeholde sin generelle sundhed, velvære og komfort. For eksempel, vil du opdage, at dit kæledyr ilder naturligt vil sove i mere end 14 timer i døgnet, og at en kvindelig ilder bør steriliseret hvis ikke beregnet til avl, da det ellers vil dø af blodmangel, når de ikke avlet i parringstiden. Prøv at søge på nettet efter specifikke oplysninger. Der findes sites og organisationer, der fremmer og støtter eksotisk kæledyr pleje.
 • Giv en ordentlig bolig. Hvis du har intentioner om at holde dit eksotiske kæledyr i live og godt, efterligne dens naturlige levested er et must. Caged dyr i naturen er blevet undersøgt og fundet at lide af svær depression på fangenskab og den pludselige ændring i miljøet. Derfor, prøv dit bedste for at genskabe et miljø, meget lig sin naturlige hjem.
 • Vide, hvad specifik kost at give. Du skal omhyggeligt forskning på din eksotiske kæledyr naturlige fødevarer præferencer, appetit og spise mønstre. I modsætning til tamme katte og hunde, utæmmet enkelte væsen, der har en eller anden måde gået som hus kæledyr ikke vil let spise, hvad forarbejdede fødevarer, du giver dem. Vær forberedt dog for særligt ulige eller grotesk mad valg. Da det er en indbygger i naturen, forventer, at det vil kræve mad, der er rå og til tider levende selv. For eksempel føder en skorpion på gnavere, små fugle og firben og insekter. En leguan, på den anden side er en planteæder, der elsker at fodre på greens. Det sjældent spiser insekter, undtagen når de er ubevidst skjult i deres vegetabilske fødevarer.
 • Overvej særlig pet sundhedspleje. I stedet for at vente på nogle nødsituation til at ske for dit kæledyr, finde et dyr klinik, der henvender sig til eksotiske. Du kan ikke bare skynde din tilskadekomne kæledyr i en uskyldig og intetanende kæledyr klinik. Ikke alle dyr læger accepterer ukendte dyr patienter. Find en eksotisk kæledyr kyndige dyrlæge forhånd. Men gør tage til efterretning, at en sådan specialiseret professionel pleje vil kræve højere løn end den sædvanlige. Også overveje følgende:
  • For din hunds sikkerhed såvel som Deres, behørigt test for rabies og vaccinere efter behov.
  • For krybdyr, så tjek for salmonella, da de er sædvanlige bærere. Du bør gøre dette umiddelbart efter at få dit kæledyr, da salmonella kan overføres mellem mennesker og dyr.
  • Tjek for andre sygdomme og infektioner, der kan udgøre en trussel for menneskers sundhed.
 • Find en pålidelig pet-sitter. Hvis du ikke kan dit kæledyr ender udsultede, dehydrerede, eller efterlades uden opsyn uden for sin indespærring.

Eksotiske kæledyr kræver ekstra pleje

Sådan at drage omsorg for eksotiske kæledyr. Kend din eksotiske kæledyr grundlæggende anatomi, biologiske natur og temperament.
Sådan at drage omsorg for eksotiske kæledyr. Kend din eksotiske kæledyr grundlæggende anatomi, biologiske natur og temperament.

Eksotiske kæledyr kræver ekstra pleje, opmærksomhed og sikkerhedsforanstaltninger. Som pedeller af sådanne usædvanlige dyr bekendte, ligger i dine hænder en alvorlig ansvar. Bortset fra finansielle og juridiske overvejelser, er, hvad der er vigtigst at give dit kæledyr den bedste kvalitet af omsorg og kærlighed. Pas!