E2y

Sådan at forstå truede regnskov arter

Regnskovene betragtes som et tilflugtssted for de fleste af de dyre-og plantearter i verden. Dog kan den levende miljø i regnskove bare være en del af historien i dag. Det er fordi, de arter, der fandt ly for dem, er én efter én bliver truet. Nogle dyr og planter er kodet som truede, fordi folk ser en potentiel risiko for dem at være uddøde. Der kan være to grunde til det: det kan være, at antallet af arter er ved at blive for få, eller miljømæssig stand er under forandring.

Regnskoven økosystem

I tilnærmelse kan over 50 procent af alt liv på Jorden findes i regnskove. Der er næsten 50 millioner levende arter, der finder ly der. Men udfordringen med klimaændringer for miljøet og menneskers kolonisering af landet, en masse af de arter blive truede. Nogle fakta opført af Den Internationale Union for Bevarelse af Natur og Naturressourcer, at 40 procent af de samlede organismer lever i regnskove er truet af udryddelse.

Truede regnskov dyr

Sådan at forstå truede regnskov arter. Regnskoven økosystem.
Sådan at forstå truede regnskov arter. Regnskoven økosystem.

Der er en masse af regnskov dyr, der nu bliver tagget som truede. Nogle af de vilde dyr, som er en del af listen, er:

  • Golden Lion tamarind abe. Denne vilde abe er normalt findes i lavlandet kystregion Rio de Janeiro i Brasilien. Mennesker normalt jage dem for sin pels, en grund til deres befolkning var faldet.
  • Chimpanse De chimpanser befolkning er udbredt over hele verden,. Dog deres antal faldende på grund af menneskets udnyttelse af tab af levesteder.
  • Gorilla. Denne abe er klassificeret som kritisk truede arter allerede. Næsten 80 procent af deres befolkning er blevet udryddet i løbet af de sidste tre generationer. De vigtigste årsager til deres udryddelse er menneskelig jagt, habitat kvalitet forandring, og dyresygdomme.
  • Orangutan. Årsagerne til tilbagegangen af deres befolkning er ødelæggelse af levesteder og jagt. Deres befolkning er faldet til omkring 80 procent i de sidste 75 år.
  • Bengalske tiger. Tabet af habitat og krybskytteri er to af grundene til, at bengalske tigre var faldet i befolkningstallet.

Andre dyr er opført på listen, er jaguarer, tukaner, harpy ørne, søkøer, bjørne, og en masse mere.

Truede Regnskov planter

Miljøet i regnskovene huser 80 procent af de grønne blomstrende planter. Omkring 2,5 hektar af de tropiske regnskove indeholder mere end 750 typer af træer og 1500 arter af højere planter. Tabet af hver hektar til landbrug, logning og andre typer af udvikling, kan hundredvis af plantearter forsvinder for evigt. Nogle plantearter klassificeret arter, som er én listen for udryddelse, er:

Selvom jagt og kommercialisering allerede given handling. Golden Lion tamarind abe.
Selvom jagt og kommercialisering allerede given handling. Golden Lion tamarind abe.

  • Orkideer. I de mere end 25.000 typer af orkideer, bærer mange af dem tegn på at være truede og uddøde allerede. Ødelæggelse af levesteder og smugling er to af årsagerne til deres udryddelse.
  • Rafflesia blomst. Den største blomst er rafflesia betragtes som en af verdens sjældneste og mest truede planter.

Da de fleste af årsagerne til udryddelsen af ​​dyr er relateret til menneskets handlinger, de fleste af miljøforkæmpere opkald er for mennesket at give dem nok pleje. Regeringen forbyder allerede jagt på dyrene og kommercialisering af regnskovene bedre redde livet for arten.

Selvom jagt og kommercialisering allerede given handling

Selvom jagt og kommercialisering allerede bestemt handling, udfordringen forbliver i klimaforandringerne. Alligevel er folk gør alle nødvendige foranstaltninger for at modvirke virkningerne af fænomenet. I sidste ende ligger redde livet for truede arter i hænderne på mennesker.