E2y

Sådan at rejse og tage sig af en kanin

For at holde en kanin som kæledyr er både udfordrende og givende

For at holde en kanin som kæledyr er både udfordrende og givende. Det er givende i den forstand, at de er de mest vidunderlige kæledyr at drage omsorg for, fordi de er nuttede, blid og ren. De kan ikke være så aktiv som andre kæledyr som hunde og katte, men deres rolige og sagtmodige attitude kan virkelig charme nogen. På den anden side kan de være en udfordring at hæve fordi de er vanskelige og indledningsvist sig udenfor. Hvis du planlægger at rejse og tage sig af en kanin, tager disse tips:

Sådan at rejse og tage sig af en kanin. Bliv klar med disse varer.
Sådan at rejse og tage sig af en kanin. Bliv klar med disse varer.

  • Bliv klar med disse varer: vandflaske, madskål, kanin piller, kanin bur. Du kan købe disse materialer fra dyrehandlere i dit lokalområde. Sørg for, madskål, vandflaske og bur er lavet af kvalitetsmaterialer. De fleste vandflasker og mad skåle er lavet af plastik. Men nogle plast indeholder giftige stoffer, så du kan vælge dem, der er lavet af rustfrit aluminium.
  • Vælg en kanin bur, der har plads nok til kaninen. Du kan vælge en større eller mindre en afhængigt af antallet af kaniner, du planlægger at placere i et bur. Hvis du ønsker at placere buret udenfor huset, siger, i garagen - du kan vælge en større bur, da der er mere plads på dette område. Selv med kun én kanin, så sørg for du giver en rummelig bur for det at være i stand til at udforske rundt og bevæge sig med lethed.
  • Opsætning af kanin bur. Rens det godt med sæbe og vand. Selvom buret kan være nye, så sørg for at rense det først, før du sætter kanin indeni. Placer vand flaske på det ene hjørne og placer madskålen ved siden af. Spred nogle hø på gulvet i buret. Medtag nogle plastik legetøj, hvis du vil have så din kanin har noget at lege med, når vågen.
  • Settle kaninen inde i buret. Som du indstille ham inde, slagtilfælde det langsomt, så det vil ikke blive chokeret over pludselig isolation i buret. Luk buret godt for at sikre det ikke kommer ud og strejfe omkring.
  • Giv din kanin nogle kanin pellets. Havrekerner eller havregryn er gode fødevarer for dit kæledyr. Der er også havre i form af kiks, som kan købes fra dagligvarer. Du kan give din kanin nogle af disse kiks at tilfredsstille hans behov for at gnaske. Husk, at kaniner har store tænder, fordi de er beregnet til at bide og tygge på grøntsager såsom gulerødder. Medtag en pind af gulerod også i sin daglige kost. Bare sørg for at smide sidesten gulerødder det samme, så det vil ikke rådne i buret.
  • Spørg en dyrlæge om de ernæringsmæssige krav i din kanin. Selv kaniner egentlig ikke behøver periodisk dyrlæge tjekke op, er det klogt at du spørger en dyrlæge om eventuelle tvivl om at hæve dit kæledyr.
  • Invester noget af din tid på dit kæledyr. For hvad godt er kæledyr, hvis du ikke bruger tid sammen med dem? De er ligesom mennesker, der også har brug for opmærksomhed, kærlighed og omsorg. Desuden, hvis du spiller ofte, og interagere med din kanin, vil det blive mere venlige og tilgængelig.


Hold altid kanin bur rent

Hold altid kanin bur rent. Ved rengøring af buret, kan du tage kaninen ud og overføre den til en anden kabinet, mens du vasker sit hus. Gør rengøringen på en regelmæssig basis for at forhindre bakterier trives.