E2y

Sådan at træffe beslutning om en chinchilla

Chinchillaer er sød og dejlig lille kæledyr

Chinchillaer er sød og dejlig lille kæledyr, der kan trænes til at socialisere med mennesker og andre kæledyr. De er eksotiske og nataktive dyr, der er forholdsvis lav vedligeholdelse. Men for at tage sig af en chinchilla ordentligt, skal du sørge for, at deres særlige behov er opfyldt. Chinchillaer er følsomme dyr, som kræver forskellige levevilkår for at sikre lykke og sundhed. Der er flere ting at vide, hvis du overvejer at få den søde chinchilla i vinduet.

Sådan at træffe beslutning om en chinchilla. Chinchillaer er sød og dejlig lille kæledyr.
Sådan at træffe beslutning om en chinchilla. Chinchillaer er sød og dejlig lille kæledyr.

  1. Klimaet. Chinchillaer stammer fra Sydafrika, hvor temperaturerne spænder fra 65 til 80 grader. Hvis du har planer om at tage sig ansvaret for at opdrage en sød og lodne chinchilla, så bliver du nødt varme i samme størrelsesorden i hans potentiale opholdsstue.
  2. Den levende område. Bortset fra klimaet, skal du vælge en god placering, hvor din chinchilla vil leve i. En god placering er en familie værelse eller hule, siden du gerne vil konstant socialisere med dit kæledyr. En chinchilla elsker interaktion så sørg for at han får det konstant. Sæt ham i et område, hvor der er en masse mund trafik. Få et stort bur med strøelse og placer den i den ønskede placering.
  3. Holdningen. En anden ting at tage i betragtning, er holdningen hos chinchilla. De er meget følsomme og omgængelig. Du bliver nødt til at afsætte daglige tid til at interagere og lege med dit kæledyr. En time om dagen burde være nok. Da chinchillaer er hengiven og kærlig, skal du passe på den ømt og tale til den som en baby. Faktisk er omsorgen for en chinchilla ligner omsorgen for et barn. Da det er overdrevent følsom, er det vigtigt ikke at skænde. Hvis du gør, vil du udvikle sin asocial holdning, der vil føre til bidende og ensomhed.
  4. Den kedsomhed. Chinchillaer kan få helt keder sig og nervøs. For at undgå dette, skal du tildele et rum, hvor du vil lade ham fri til at strejfe rundt i cirka en time om dagen. Sørg for at forberede plads til rod det kan skabe. Chinchillaer vil lede efter ledninger og kabler det kan tygge på, så sørg for at putte dem væk sikkert, når du lader ham ud. Det er vigtigt at holde ham i rummet. Luk dørene for at forhindre ham i at vandre omkring.
  5. Omkostningerne. Da chinchillaer er eksotiske kæledyr, være parat til at tilbringe en god mængde af dej til at erhverve én. Den prisklasse for en chinchilla er omkring 115€ -150€.
  6. Tilbehøret. Bortset fra buret, sengetøj og mad, vil du ønsker at spendere på noget tilbehør til at gøre ham føle sig mere hjemme og energisk. Et must-have tilbehør er en støvbade. Dette er en cylinder snøret med speciel støv, der vil give et bad til dit kæledyr, mens du kører stille rundt. Dette vil give sjov og motion til chinchilla så godt.

Disse er blot nogle af de fakta

Disse er blot nogle af de fakta, du bør vide om at tage i en chinchilla for et kæledyr. Hvis du ikke er klar til det ansvar, eller ikke har din plads forberedt på det, så skal du ikke købe et. Hvis du gør køb en, skal du sørge for kun få én. Hvis du får flere chinchillaer, så sørg for at du får to hunner. Chinchillaer mate og gengive som kaniner og hanner ikke enes.