E2y

Sådan avle chinchillaer

Fra introduktion til kit pleje

Avl chinchillaer er en proces, der kan være både glædeligt og sjov. I modsætning til andre gnavere, dukker chinchilla babyer med deres øjne åbne og fuld hår, hvilket gør dem meget sød. Før du begynder, skal du sikre, at du har en erfaren eksotiske kæledyr dyrlæge på vagt skulle opstå problemer. Derudover sikre gode boliger til afkommet før doe bliver gravid. Chinchillaer er frodig dyr og vil avle let. Hold hanner og hunner adskilte, medmindre du er forberedt til kits. Bemærk venligst, at chinchillaer ofte utilsigtet sælges ind i pelsen handel som deres frakker er især populære på mode. Brug din diskretion, når du placerer et kit i et hjem.

Sådan avle chinchillaer. Anskaf en parring par.
Sådan avle chinchillaer. Anskaf en parring par.

 1. Anskaf en parring par. Hannerne skal være over seks måneder, mens kvinder skal være mindst ét ​​år og af en passende størrelse til deres alder. Du skal bruge to bure til processen, én for hvert enkelt dyr.
 2. Indføre parret. Begynd ved at placere deres bure ved siden af ​​hinanden i to uger, tæt nok at parret kan lugte og se hinanden, men ikke tæt nok, at potentielle skade kan forekomme. Uanset hvad, når de indfører to dyr kan aggression finde sted. Være opmærksomme, så dine husdyr ikke kommer til skade.

  Efter to ugers periode er slut, så parret at mødes i åbne rum, væk fra bure under en leg session. Må ikke tillade dem at blive ladt alene! Hvis der ikke aggression synes at finde sted, så hannen at indtaste hunnens bur. Du skal være omkring parret i 1-2 timer, overvåge dem nøje for at undgå skader. Fjern ham og placere ham tilbage i buret efter et par timer. Gentag denne proces for en uge, før den tillader dem at være sammen på fuld tid. Hvis nogen tegn på aggression opstår, adskille parret og placere den mandlige tilbage i sin tilstødende bur.

 3. Lad dem til at parre. Kvindelige chinchillaer gå i varme månedligt. Du kommer sandsynligvis ikke observere din dyr parring, da de er nataktive. Du kan finde en voksagtig, hvide stik i bunden af ​​buret, men ellers vil det være svært at vide præcis, hvornår samleje har fundet sted.
 4. Vente ud drægtighedsperioden. Babyer bliver født ca 111 dage efter parring har fundet sted.
 5. Forbered dig på fødslen. Hvis du har en wire bur, skal du sikre, at de spædbørn små fødder ikke bliver fanget. Udnyt pap eller ugiftige træ til at dække bunden af ​​indkapslingen.

  Fra introduktion til kit pleje. Lad dem til at parre.
  Fra introduktion til kit pleje. Lad dem til at parre.

  Derudover fjernes den mandlige cirka en uge før fødslen. Hunnerne vil være varme efter fødslen, og det er meget farligt for hendes helbred skal hun blive gravid umiddelbart efter at have et kuld. Nogle opdrættere anbefale at sætte en 1 del appelsinjuice, 3 dele vand løsning i hunnens vandflaske til at forbedre hendes mælkeproduktion.

 6. Pas godt på babyer. Moderen vil rense hendes nyfødte og forbruge efterbyrden. Typisk vil to sæt blive født, selvom det er undertiden mere eller mindre. Spædbørn skal blive vænnet til ti uger til at sikre, at krydsbestøvning ikke finder sted. Hunnerne kan bo med hunner og hanner med hanner, men vær forsigtig når de indfører mænd til deres far. Han kan blive aggressive overfor hans afkom. Kits kan håndteres efter en uge, men være meget forsigtig med dem og holde øje med børn, der holder dem.