E2y

Sådan undgår en sort bjørn

Sorte bjørne bebor meget af det nordeuropæiske vildmark

Sorte bjørne bebor meget af det nordeuropæiske ørkenen, især højlandet, og nogle gange omstrejfende ind beboede områder. På trods af deres navn, kan de være enhver farve fra sort til næsten hvidt, så de er undertiden forveksles med de større, fandt mere aggressiv brun bjørn kun i Alaska og Rocky Mountains. Forskellen er vigtig, fordi sorte bjørne er langt mindre aggressive end brune bjørne.

Black bærer kun angrebet af to grunde: for at forsvare sig selv, eller til mad. Vide, hvordan man undgå at sætte en sort bjørn i begge situationer og du vil undgå en sort bjørn angreb.

Sortbjørne ønsker ikke at støde mennesker

Sådan undgår en sort bjørn. Sorte bjørne bebor meget af det nordeuropæiske vildmark.
Sådan undgår en sort bjørn. Sorte bjørne bebor meget af det nordeuropæiske vildmark.

Sortbjørne ønsker ikke at støde mennesker. Mens du rejser, gør unthreatening lyde kontinuerligt. Udøver en samtale er nok. Synge. Bær en klokke. Kick små sten. Være synlige, men ikke prangende. Walk i grupper på to eller flere. Hold små børn inden for rækkevidde på alle tidspunkter. Du ønsker enhver nærliggende bære at tro, du er usårlig, men ikke truende. Sortbjørne vil typisk forlade området, når de hører du nærmer sig. Tilfældigvis, det er en god strategi for at undgå slanger så godt.

Mens sortbjørne vil vige fra dig

Mens sortbjørne vil vige fra dig, kan nogle være ivrige efter at komme i kontakt med din fødevareforsyning. Når det er muligt undgå at bære mad, eller bære den i fabrikken lukkede pakker. Sover aldrig, hvor du lige har spist. Vigtigst er det, aldrig gøre levnedsmidler til rådighed for en sort bjørn. Lad ikke den på jorden eller i et åbent affaldsbeholder. Forsøg ikke at omdirigere en bjørn opmærksomhed ved at kaste mad på sin vej, alt det vil vide, er, at du kaster noget på det, og det vil angribe, eller det vil synes, at du har mere mad, og det vil stadig angribe.

Hvis du ser en sort bjørn, anser dig selv heldig

Hvis du ser en sort bjørn, anser dig selv heldig! Men før du pakker fotoudstyr erhverve en sikker afstand. Aldrig vende ryggen til en bjørn, især hvis han ser dig. Tilbage væk i et støt tempo som en gruppe, indtil du er mindst halvtreds meter væk. Da han ser, at du ikke har til hensigt at nærme sig ham, han vil sikkert ignorere dig. Hvis han bevæger sig mod dig, fortsætte med at bakke væk, indtil du har god afstand.

Sjældent vil en sort bjørn bluff oplade

Sortbjørne ønsker ikke at støde mennesker. Mens sortbjørne vil vige fra dig.
Sortbjørne ønsker ikke at støde mennesker. Mens sortbjørne vil vige fra dig.

Sjældent vil en sort bjørn bluff opkræve. Det er, vil han styrter mod dig i et forsøg på at jage dig væk. Når dette sker, skal du stå din jorden. Blevet store og højt. Wave pinde, kaste sten, bang gryder, spræng en luft horn og råber. Hvis han ikke trække sig tilbage, og hvis han opkræver hos inden tredive fod, bliver du nødt til at bruge bjørn spray. Bjørn spray er en potent "peber" spray, og er ikke tilladt på kommercielle flyvninger. Dette burde afholde ham længe nok for dig at fortsætte bakke væk.