E2y

Sådan får du dit nyfødte til at spise mere ved hver fodring

De fleste nye mødre bekymre sig meget om de fodrer deres nyfødte ret, og hvis deres barn får nok at spise ved hver fodring. Mængden af mælk, at en baby tager ved hver fodring er normalt bestemmes af barnet selv. Når barnet er meget ung, vil kræve flere fodringer, som regel hver to timer hele dagen eller i realiteten tolv gange om dagen. Efterhånden som din baby vokser større, kan det kræve mindre fodring tider. En ammede barn vil kræve flere fodringer som mors mælk let fordøjes. Babyer, der er aftappet fodret normalt følge henstillingen fra deres børnelæge om antallet af fodringer og mængden af mælk, der gives ved hver fodring tid. Men hvis du føler at din nyfødte er at spise mindre end anbefalet, her er nogle måder at stimulere dit barn til at spise mere ved hver fodring.

Sådan får du dit nyfødte til at spise mere ved hver fodring. Varier den måde, du holder dit nyfødte, mens det fremføres.
Sådan får du dit nyfødte til at spise mere ved hver fodring. Varier den måde, du holder dit nyfødte, mens det fremføres.
  1. Varier den måde, du holder dit nyfødte, mens det fremføres. Nogle babyer kan ikke lide at ligge fladt. De ønsker at være vinklet, så deres hoved er meget højere end i resten af deres krop. De kan også gerne have en pude eller pude under dem snarere end blot din arm for support. Tjek den vinkel, der vil fungere bedst for din nyfødte.
  2. Nogle babyer vil falde i søvn, mens fodring. Når dette sker forsøger at flytte din brystvorte rundt i barnets mund til at stimulere det at sutte igen. Giv dit barn hyppige bøvsen mellem fodring at fjerne fanget luft, som kan medføre, at barnet til at føle sig fuldt ud. Giv din baby blide klap og gnider på ryggen for at frigøre luften samt stimulere dit barn til at die igen.
  3. Nogle babyer er let distraheret af støj omkring huset. Hvis dette er tilfældet, sygeplejerske dit nyfødte i et rum, der er stille. Hvis barnet falder i søvn, men er stadig låst til brystvorten, stimulere det ved forsigtigt at gnide fingeren på dit barns kind tæt på munden. Du kan også kildre hende på sålerne på hendes fødder eller hendes tæer. Når barnet har haft sin fylde hun vil normalt udløse brystvorten eller slå væk fra det og fortsætte med at sove.
  4. Hvis dit barn er fodring fra en flaske, og falder i søvn halvvejs vippe flasken, så sutten vil røre taget af hans Gane. Dette vil kildre ham og stimulere hendes refleks at die igen. Som dit barn begynder at spise igen returnere flasken til sin normale position.
  5. Vær forvisset om, at babyer spiser i varierende mængder på forskellige tidspunkter af dagen. Hvis din ser visuelle tegn på, at dit barn vokser og bliver løbende øget sin vægt, er det en klar indikation af, at du fodrer din baby den rigtige mængde af fødevarer. Du kan også måle den med antallet af snavsede og våde bleer dagligt. En anden ting, som du kan tage i betragtning, er, hvordan din baby opfører sig, når hun er vågen. En sund baby er en glad baby. Hvis hun er aktiv og generelt ikke pylre når hun er vågen være sikker på, at hun får den rigtige mængde mad, som hun har brug for.

Brug det fodring diagram, børnelæge vil give dig. Brug dette som dit grundlag for den rette mængde mælk, at din nyfødte får brug for de forskellige stadier af hendes vækst, indtil hun er gammel nok til at spise andre fødevarer.