E2y

HCG niveauer i begyndelsen af ​​graviditeten

Lær, hvordan HCG hormoner forholde sig til normal og graviditet uden for livmoderen

Humant choriongonadotropin, eller HCG, kaldes også graviditetshormon. Det er det hormon, der blod-og urin graviditetstest kigge efter. For at få en positiv læsning på en graviditetstest, skal din krop producere HCG. Dette hormon begynder at blive produceret af en rudimentær placenta når det befrugtede æg implantater ind i livmoderen. Implantation sker omkring 6-12 dage efter undfangelsen, der er, når disse niveauer kan detekteres.

HCG niveauer i begyndelsen af graviditeten. Hvad betyder tallet på HCG blodprøver betyde?
HCG niveauer i begyndelsen af graviditeten. Hvad betyder tallet på HCG blodprøver betyde?

Som en vordende mor eller nogen forsøger at blive gravid, er der mange ting, du måske ønsker at vide om HCG niveauer.

Hvad betyder tallet på HCG blodprøver betyde? Mange mennesker er forvirrede over tallene en blodprøve kan give dig, når der måles HCG niveauer. Dybest set, de tal fortæller dig, om du er gravid. Her er de normale niveauer fundet hos gravide kvinder.

  • En HCG niveau på 5 mIU / ml eller mindre betyder, at du ikke er gravid.
  • En HCG niveau på mellem 5 mIU / ml og 25 mIU / ml betyder, at du kan være gravid. Din behandleren vil bruge udtrykket »tvetydige«. Dette niveau kræver en retest i et par dage.
  • Hvis din HCG niveau er over 25 mIU / ml, du er gravid! Dit HCG niveau vil fortsætte med at stige i hele din graviditet.

Hvorfor måle HCG niveauer? I en ultralyd, kan en levedygtig, bankende hjerteslag ikke ses indtil omkring uge seks. Så hvis der er nogen spørgsmål om en abort eller en graviditet uden for livmoderen, kan en test bruges til at se, om graviditeten stadig er levedygtig.

Det HCG tal vil fordobles hver 48 timer i de fleste normale graviditeter. Derfor kan det være en vital foranstaltning i sundheden for din graviditet. Et lavt niveau kan pege på en abort eller andet emne med fosteret. Et niveau, der er for højt, på den anden side være en faktor andre emner såsom et molært graviditet. Derfor er det meget vigtigt at konsultere en læge, så snart graviditeten opdages.

Lær, hvordan HCG hormoner forholde sig til normal og graviditet uden for livmoderen. En HCG niveau på mellem 5 miu / ml og 25 miu / ml betyder.
Lær, hvordan HCG hormoner forholde sig til normal og graviditet uden for livmoderen. En HCG niveau på mellem 5 miu / ml og 25 miu / ml betyder.

Hvad med en graviditet uden for livmoderen? En stor indikation af en graviditet uden for livmoderen er en HCG niveau stigende langsommere end normalt. En graviditet uden for livmoderen er en alvorlig komplikation. Det sker, når det befrugtede æg implantater i et organ end i livmoderen. En graviditet uden for livmoderen kan også kaldes en tubal graviditet, hvis det befrugtede æg implantater ind i æggelederne. Symptomerne omfatter spotting og kramper. En graviditet uden for livmoderen kan være en livstruende komplikation.

Er HCG en 100% pålidelig metode til påvisning af graviditet? Den vanskelige ting om at forudsige disse niveauer er, at du kan blive gravid, men hvis implantering ikke er sket, er HCG ikke produceret. Desuden kan hjemme graviditetstests ikke være i stand til at måle dit niveau i din urin indtil HCG har en chance for at opbygge i din krop. Dette kan tage et par dage til en uge. Dette er grunden til nogle "tidlige" graviditetstests har en høj falsk negativ rate.

Skal jeg tage en hjemme graviditetstest eller gå til min læge? Blodprøven kan du komme i din behandleren kontor er mere følsom end hjemme urin graviditetstest. Hertil kommer, kan blodprøver give dig et nummer og kan fortælle dig præcis, hvor meget HCG du har i din blodbanen. Hjem graviditetstests kan kun fortælle dig, om du er gravid.

Hvis du finder ud af, at du er gravid, skal du huske at søge graviditet råd og professionel hjælp. Når du er sikker på at du er gravid, kan oplysningerne i deres guider hjælpe dig forblive sunde hele løbet af din graviditet.