E2y

Hvordan at afgøre, hvilken slags mad din kat kan lide

Som en ansvarlig kæledyr forælder, du ønsker at være sikker på at fodre din kat en velafbalanceret, ernæringsmæssigt komplet kost og samtidig give ham fødevarer, behage hans Gane. En kat vil sulte, før du spiser noget, det ikke kan lide, så det er op til dig at finde den hårfine balance mellem hans ordentlig ernæring og hans smagspræferencer.

Sandsynligvis den mest pålidelige metode, du kan bruge til at bestemme, hvilke typer af fødevarer din kat kan lide, er ved trial-and-error. Men der er nogle ting, du bør huske på at forsikre du tilbyder ham sunde valg.

På trods af deres påstande, er der ingen én bestemt kommerciel kattemad, der kan betragtes som en ernæringsmæssigt komplet kost. Nogle katte foretrækker tørfoder og nogle foretrækker dåse, men det er tilrådeligt at fodre din kat begge former, som hver har sine egne ernæringsmæssige fordele.

Katte er først og fremmest ægte kødædere

Hvordan at afgøre, hvilken slags mad din kat kan lide. Katte er først og fremmest ægte kødædere.
Hvordan at afgøre, hvilken slags mad din kat kan lide. Katte er først og fremmest ægte kødædere.

Katte er først og fremmest ægte kødædere. Det betyder, at en god procentdel af deres kost bør bestå af animalsk protein. De fleste tørre kattefoder er fyldt med korn såsom ris eller majsmel, og hvis disse ingredienser er anført først på pakken, kan maden ikke giver tilstrækkelig animalsk protein til din kat.

Nogle katte tendens til at undgå protein-mangel tørre fødevarer og foretrækker de fugtige konserves, som er mere sammenlignelig med byttet deres vilde forfædre jagede. Også konserves indeholder æteriske olier, der er nødvendige for en sund pels og hud.

De fleste katte nyder en godbid nu og da, men vær omhyggelig med at give godbidder sparsomt. De er høj i kalorier, og bør aldrig bruges som en erstatning for en kats regelmæssig kost.

Måske er der den "skjulte planteæder" i din kat, der relishes gumlede græsset i din baghave. Det er bedre (og sikrere) at tilbyde ham sin egen pesticid-fri "indendørs garden" med pottede græsser, såsom havre. Ingen ved præcis, hvad der tiltrækker katte til at vegetation, men en teori foreslår, det er, fordi fordøjelsessystem deres bytte i naturen (som gnavere) indeholder plantemateriale.

Nogle katte foretrækker en særlig smag af fødevarer

Nogle katte foretrækker en særlig smag af fødevarer.
Nogle katte foretrækker en særlig smag af fødevarer.

Nogle katte foretrækker en bestemt smag af fødevarer, såsom oksekød, kylling eller fisk. Men de fleste kede sig med det samme måltid hver dag. Varier de varianter til at gøre din kats måltider mere interessant. At opmuntre ham til at prøve en ny smag, bare blande lidt af hans foretrukne smag i, og han er mere tilbøjelige til at acceptere den nye. Eller drys lidt stærk organisk katteurt på top-de fleste katte kan ikke modstå urten s fristelse. Også katte som deres mad "mus krop" temperatur. Din kat vil finde sin mad mere tiltalende, hvis du varme det bare en smule i mikrobølgeovnen.

Ved at overveje din kats alder og aktivitetsniveau og ved at eksperimentere med forskellige sorter og varianter, er du sikker på at finde de rigtige fødevarer til at holde ham både sunde og glade.