E2y

Identificere og behandle kat parasitter: lopper, orme, flåter og meget mere

Feline parasitter er opdelt i to forskellige typer: dem, der bor uden for kroppen, herunder kattelopper, mider og tæger, og dem, der bor inde i kroppen og omfatter kat orme, såsom bændelorm, hjerteorm, og ringworms.

Ligegyldigt hvilken type parasit du beskæftiger sig med, kan de være frustrerende, smertefuld for din kat, og vanskeligt at slippe af med. De kan også være ansvarlig for spredningen af sygdommen, og få din kat en stor nød. Her er hvordan man kan identificere kat sundhedsproblemer forårsaget af felin parasitter, og hvordan man behandler dem.

 1. Lopper: Den mest almindelige type af felin hud parasit er loppen. Lopper kan forårsage anæmi hos killinger, og mange katte er allergiske over for deres bid. Lopper er så lille, det kan være svært at få øje på dem, men de efterlader deres ekskrementer bag. De ekskrementer er rødlig i farven, og vil plette et fugtigt stykke køkkenrulle med rødlig-pink blots. Katte med lopper vil være kløende og har små røde bites på deres hud.
  Identificere og behandle kat parasitter: lopper, orme, flåter og meget mere. Lopper.
  Identificere og behandle kat parasitter: lopper, orme, flåter og meget mere. Lopper.

  Behandling:

  • Pet levering butikker bære en bred vifte af emner til loppe kontrol, herunder kamme, shampoo, og pulvere. Alle disse behandlingsmuligheder kan være effektive til at komme af lopper .
  • Grundigt rense alle kattens sengetøj, legetøj, tæpper og møbler, og damp-rense dine tæpper og møbler for at slippe af med de resterende lopper i huset.
  • Flea kontrol spray kan bruges på møbler og omkring huset for at afskrække loppe larver i at udvikle sig.
 2. Flåter: Flåter er ikke almindelig hos katte, men de undertiden synes og bør fjernes. Flåter knytte sig til et dyrs krop og lever af deres blod. Efter flere dage, vil kryds vokse til omkring en fjerdedel af en tomme i størrelse, og stå enten grå eller brun i farven.

  Behandling:
  • Blodmiden skal fjernes fra kattens krop, hvilket kan opnås ved plukning det ud med en pincet. Få pincetten så tæt på kryds hoved som muligt og forsøge at fjerne hele skovflåten, ikke rager en del af det. Træk kryds lige ud, uden at vride.
  • Efter at fjerne markeringen, skal du sørge for det er blevet fuldstændig fjernet fra huden af din kat. Hvis der er noget tilbage, anvende en antiseptisk opløsning og fjerne de ulovlige bits med dine pincet. Drop kryds i en alkohol opløsning. Flåter kan ofte overleve at blive nedsænket i vand.
 3. Øremider: Øremider kan forårsage en stor irritation for katte, da de lever dybt inde i øregangen. Da øremider forårsage så megen irritation af sarte hud i øret, vil en inficeret kat viser en stor mørk brun eller sortbrune farvet ørevoks. De kan også ridse deres ører for meget, eller ryste på hovedet ofte.

  Behandling:
  • Hvis du har mistanke øremider, tage din kat til dyrlægen for en endelig diagnose. Behandlingen vil blive ordineret i form af øredråber, der vil dræbe levende mider.
  • Behandlingen skal gentages, da det kun dræber aktive mider, ikke dem, der endnu ikke er udklækket. Da hver ny bølge af mider luger, vil en ny cyklus af øredråber begynde.
  • Hvis du har flere kæledyr i dit hjem, skal de alle behandles for øremider da disse små skadedyr er meget smitsom.
 4. Andre mider: Der er et par andre typer af mider, der kan blive besværlig for katte, såsom Chigger eller Harvest mider. Disse er generelt ikke alt for alvorligt, og kan behandles med de samme produkter og metoder, der anvendes til behandling af lopper.
 5. Lus: Selvom lus ikke er et meget almindeligt problem hos katte, kan den føres let mellem dem. Hvis din kat har lus, vil du kunne se larverne er knyttet til din kats hår. Disse små oval-formede æg kan ikke fjernes fra håret, og er altid den samme form og størrelse. Lus kan forårsage kløe, pletvis pels, og dermatitis.

  Behandling:
  • Både over-the-counter og dyrlæge ordinerede sprays og shampooer kan bruges til at behandle katte lus. Disse produkter skal anvendes flere gange i flere forskellige stadier i udviklingen af lus for at sikre, at hver efterfølgende generation fjernes.
  • Selv efter æggene er klækket, vil nits blive siddende på kattens hår. De kan kun fjernes ved barbering af hår, hvis det ønskes. Tilstedeværelsen af nits efter behandlingen ikke angive tilstedeværelsen af aktive lus.
 6. Rundorm: Rundorm er den mest almindelige type af interne katte parasitter og kat orme, og er indgået aftale, når Rundorm æg er indtaget. Ormene selv kan nå omkring fire inches i længden, og bor i kattens tarm. Rundorme normalt ikke forårsage meget af en sundhedsmæssig bekymring hos katte, medmindre de formerer sig og skabe en intern blokering. De kan også være skadelig for killinger, og bør behandles straks. Du vil se rundorm og deres æg er til stede i din kats afføring, hvis de er smittede.

  Behandling:
  • For voksne katte, kan du købe Rundorm tabletter ved dyrehandlere eller få dem fra din dyrlæge. Disse piller vil dræbe de orme og din kat vil udskille dem i sine afføring.
  • Med killinger, kan en dyrlæge ordinere granulat eller et pulver, der er lettere for dem at indtage.
 7. Bændelorm: Bændelorm trives i en kattens tarme. Katte kontrakt bændelorm ved at indtage lopper og lus, der har spist bændelorm æg. Hvis din kat har bændelorm, vil du bemærke små, ris-formede æg i fæces og omkring anus. Bændelorm er ikke livstruende, men de kan forårsage en blokering af tarmene og mave, hvis venstre ubehandlet.

  Behandling:

  • Behandling normalt kommer i pilleform, men skal ordineres af en dyrlæge. Hvis din kat nægter at tage p-piller, kan medicinen også injiceres.
  • Den medicin anvendes til behandling bændelorm gives i en enkelt dosis som normalt effektivt at befri katten af parasitterne.
 8. Ringworms: Ringworms påvirke hud og hårvækst af katte, og findes oftest i meget unge eller meget gamle katte, dem med eksisterende sundhedsmæssige betingelser, og langhårede racer. De kan udliciteres af direkte eller indirekte kontakt med ringorm sporer, gennem kontakt med andre katte, eller inficeret sengetøj, tæpper eller andre medier. Symptomerne omfatter skællede pletter på huden, kløe og uberegnelig hårtab.

  Behandling:

  • Behandlingen kan være svært, fordi ringworms spredes let og tage lang tid at dræbe. Topiske cremer kan fremskynde inddrivelsen tid og få katten mere komfortabel, og disse kan ordineres af en dyrlæge.
  • I alvorlige tilfælde er oral medicin til rådighed, men bivirkningerne kan være mere problematisk end ringworms selv.
  • Hvis din kat bliver behandlet for ringworms, holde det isoleret og grundigt rengøre overflader, legetøj, tallerkener, eller andre elementer, din kat har været i kontakt med.
 9. Hjerteorm: Der er en del debat om hjerteorm, og hvor meget af en risiko, den udgør for vores katte venner. Mens almindelige hos hunde og andre dyr, har hjerteorm først for nylig blevet diagnosticeret hos katte, og behandlinger er stadig under udvikling. Der er mange produkter, der markedsføres til forebyggelse af hjerteorm, men spørg din dyrlæge, før du beslutter, om du vil investere i disse eller ej. Behandling af en eksisterende tilfælde af hjerteorm kan vise sig yderst risikabelt hos katte, og de fleste dyrlæger vil rådgive ingen behandling overhovedet på grund af dette.
Flåter. Behandling.
Flåter. Behandling.

Nu ved du, hvordan du kan identificere og behandle kat parasitter. Husk det er altid bedst at konsultere en dyrlæge til råds, før de tager skridt.