E2y

Sådan vælger du en burmeser

En burmesisk er en katterace, der er mellemstor og muskuløs

En burmesisk er en katterace, der er mellemstore og muskuløs. Ofte er de overraskende tunge. Burmeseren er kendt for sine hypnotiserende øjne, som er store, runde og guld. Denne usædvanlige race gør en fremragende kæledyr. Her er hvordan du vælger en burmesisk:

  1. Forstå racens temperament. Burmesere ofte gøre store kæledyr. De er kærlig og legesyg, og nyde at være skødet katte. De fleste burmesiske elsker at sove med eller på deres ejere, og kan lide at bo tæt mennesker.
  2. Forpligte sig til racens krav. Den burmesiske racen har ringe overlevelsesinstinkt, så det er vigtigt at holde disse katte indendørs. Deres satinagtig frakker kræver lidt pelspleje, og den burmesiske er generelt nem at passe.
  3. Kend dine muligheder. De fleste Burmesere er zobel i farven. Andre er blå, champagne, eller platin. De fleste burmesere fra opdrættere er killinger. Undgå at vælge en killing yngre end 12 uger, fordi det ikke er helt klar til at forlade sin mor. Nogle skrupelløse opdrættere vil adskille og sælge killinger i en yngre alder, så unge som 5 uger. Hvis du planlægger at vise din burmesiske, så sørg for, at du spørge opdrætteren om show-kvalitet killinger.
  4. Vælg en opdrætter. En burmesisk normalt koster 225€ til 375€. Må ikke købe en fra en dyrehandel, men snarere fra en velrenommeret opdrætter. Desværre er der nogle opdrættere derude, der er mere interesseret i penge end i avl raske renracede Burmesere. Kig efter en opdrætter på lokalt feline klubber eller shows. En velanset opdrætter vil bede dig om at underskrive en skriftlig kontrakt.
  5. Spørg om sundhedsmæssige forhold. Ligegyldigt hvilken katterace du køber, spørg opdrætteren om en skriftlig garanti mod felin leukæmi og feline immundefekt virus, to alvorlige vira hos katte. Ifølge nogle, har den burmesiske racen en lille genpulje, hvilket gør det skrøbelig i sine ældre år. Det er en kontroversiel idé, og andre siger, at Burmesere overleve og trives godt i deres øverste teenagere. Spørg din opdrætter om sådanne spørgsmål, når du vælger en burmesisk.
  6. Undersøg kat. Undgå enhver opdrætter, der ikke vil tillade dig masser af tid til at komme til at kende katten inden du foretager din beslutning. Se først efter de afslørende guld øjne. Hvis din kat ikke har dem, er det ikke en burmesisk. Hold katten, kontrol for god muskeltonus. Undgå at købe en kat med tegn på sygdom, ligesom nysen og rindende øjne. Sørg for at dine burmesiske øjne er rene med lyserøde indvolde. Pelsen skal være kort og slank, blank med nogen tør eller skællet hud. Kig efter lopper eller loppe snavs, som ligner små sorte pletter i deres pels.
  7. Første dyrlæge besøg. Så hurtigt som muligt, tage din burmesiske til dyrlægen. Hvis du har andre katte i hjemmet, bør du tage din nye kat til dyrlægen, selv før der indføres den ind i dit hjem. På denne måde kan eventuelle sygdomme kan opdages tidligt, og du vil undgå at sprede dem til dine andre kæledyr.
Sådan vælger du en burmeser. Forstå racens temperament.
Sådan vælger du en burmeser. Forstå racens temperament.

Burmesere er en usædvanlig race, der gør kærlige og kærlige kæledyr. Denne race blev udviklet i 1930'erne, og er stadig noget sjældne. De elsker at være omkring mennesker, og vil se på dig med deres usædvanligt store, guld øjne, når de ønsker opmærksomhed.