E2y

Sådan at fodre forældreløse killinger

Fodring forældreløse killinger er en vanskelig opgave

Fodring forældreløse killinger er en vanskelig opgave. Sikring af korrekt ernæring kræver næsten konstant fodringer, hvilket gør dette projekt endnu mere vanskeligt, hvis du har en hel kuld killinger. Still, hvis du ønsker forældreløse killinger at overleve, kan det være din eneste mulighed. Her er hvordan man kan fodre forældreløse killinger:

Sådan at fodre forældreløse killinger. Sørg for, at det er nødvendigt.
Sådan at fodre forældreløse killinger. Sørg for, at det er nødvendigt.
  1. Sørg for, at det er nødvendigt. Hvis du finder killinger du tror er blevet forældreløse, først forsøge at finde moderen. Hun kan være ude på udkig efter mad og kan vende tilbage for at finde sine killinger væk. Kun forsøge at fodre killinger, hvis du ved, at moderen er død, har forladt sit kuld, eller ikke producerer mælk. Hvis du kan finde en kat sygepleje sine egne nyfødte killinger, kan du være i stand til at gruppere begge kuld med moderen killing sygepleje dem alle.
  2. Brug de rigtige forsyninger. At fodre forældreløse killinger, skal du specialfremstillede flasker og brystvorter, eller der er konstrueret til en menneskelig preemie. Hvis du ikke kan finde en af disse, du en også bruge en sprøjte uden nål, eller en pipette. Brug en speciel formel designet til killinger, ikke ko mælk, sojamælk, eller nogen anden formel. Kitten mælkeerstatning kan findes på dyrehandlere og på Wal-Mart.
  3. Mål den rigtige mængde mælk. One-uger gamle killinger har brug for om 13 ml mælk pr 100g af kroppen mælk, 2-uger gamle killinger behov 17ml for hver 100g, og 3-uger gamle killinger kræver omkring 20 ml mælk for hver 100g kropsvægt. Afmål den rette mængde mælk hver dag for hver killing. Du bliver nødt til at fodre killingerne fire til seks gange om dagen, så opdele denne daglige dosis med 6 for yngre killinger og 4 for ældre.
  4. Varm mælken. Før hver fodring, varme mælk og teste temperaturen på indersiden af albuen ligesom du ville gøre for en baby.
  5. Før killing. Placer killing på maven, og derefter fodre ham med den specielle flaske. Du må ikke klemme flasken, så killingen at suge mælken ud af flasken. Hvis du kan klemme, vil for meget mælk ind i killingens mund, og han kan blive kvalt.
  6. Stimulation. Unge killinger skal stimuleres for at tisse. Normalt sker dette ved moderen. Soak et stykke vat eller blødt vaskeklud i varmt vand og forsigtigt gnide undersiden af killingens bagenden. Når han har tisset, holde ham ren og varm indtil næste fodring.
  7. Overgang til fast føde. I en alder af omkring 3 til 4 uger, bør dine killinger begynde at spise fast føde. Start med at blande dåse kattefoder med killingen mælk, og derefter tilføje mindre og mindre mælk.

Desværre ofte ting sker

Desværre ofte ting sker, og det bliver nødvendigt at fodre forældreløse killinger. Husk, at deres mors mælk er altid bedst for dem, men hvis det virkelig er nødvendigt er det muligt at hånd-feed killinger. Dette job er meget vanskeligt, men det er også meget givende. Jo ældre kattene er, før de er adskilt fra deres mor, jo bedre deres chance for at overleve. Hvis killingerne synes for svage til at drikke fra en flaske, tage dem til dyrlægen med det samme. I virkeligheden, når fodre forældreløse killinger er det altid bedst at bo i tæt kontakt med din dyrlæge, hvis der opstår tvivl.