E2y

Sådan opbevarer modermælk

At sikre en korrekt opbevaring trin for dit udtrykt modermælk er afgørende for din lille barns ernæringsmæssige behov. Forkert indsamling og opbevaring kan forårsage både bakterievækst og modermælk til at miste næringsstoffer. Der er tre faser modermælk opbevaring: indsamling, opbevaring og Fodring Forberedelse.

Indsamling

 1. Beslut dig for en pumpe, der bedst passer til din livsstil. En håndpumpe fungerer godt for lys pumpning, mens en elektrisk pumpe er bedst for tung pumpning eller til arbejder moms og dem på farten.
 2. Før hver brug, vaske og sterilisere alle brystpumpe dele, røre dine bryster og modermælk.
 3. Vask dine hænder grundigt.
 4. Bruge pumpen ifølge producentens anvisninger.
 5. Fodre din baby, før du pumpe for at sikre hun får det beløb, hun har brug for først. En metode er at fodre på den ene side, derefter pumpe på den alternative side. Du kan udtrække hvad der er tilbage i dine bryster efter en normal fodring. Pump aldrig lige før en fodring.
 6. Hvis du arbejder, så prøv at pumpe mindst tre gange om dagen for at holde din levering op og forblive på tidsplanen for sygepleje.
 7. Pumpen, når du er afslappet og forbliver fleksibel. Du vil sandsynligvis udtrykke mere modermælk i morgen end noget andet tidspunkt af dagen.
 8. Må ikke være foruroliget, hvis din modermælk ikke er hvid. Dette betyder ikke, det er dårligt. Kost kan påvirke farven og lugten af modermælk.

Lagring

Sådan opbevarer modermælk. Fodre din baby, før du pumpe for at sikre hun får det beløb, hun har brug for først.
Sådan opbevarer modermælk. Fodre din baby, før du pumpe for at sikre hun får det beløb, hun har brug for først.
 1. Find opbevaringsbeholdere passer til dine behov. Hvis du kun opbevare udmalket modermælk til at bruge den følgende dag, kan du ofte gemme i glas eller plastflasker med stramme låg. Hvis du indsamler store mængder og lagring modermælk i fryseren, opbevaring poser lavet til modermælk er en god mulighed, da de fylder mindre og er billigere end flasker.
 2. Datere opbevaringsbeholder og angive den lagrede beløb. Når frosset, vil modermælk udvide og det er svært at kende størrelsen medmindre mærket.
 3. Hæld udtrykt mælk i flasker eller poser. Opbevar små mængder, såsom 2-4 ounce, på et tidspunkt. Dette hjælper til at undgå spildt modermælk.
 4. Efterlade nok plads til ekspansion.
 5. Skub luften ud af poserne før frysning og slutter tæt. Hvis dine tasker er tynde, overveje at fordoble poserne for at undgå punktering.
 6. Afkøl frisk udmalket mælk, før du tilføjer det til tidligere afkølet mælk. Hvis du pumpe hele dagen for at indsamle nok til at fryse, opbevares i separate beholdere i køleskabet, så efter den er afkølet, kan du kombinere til frysning.
 7. Modermælk opbevaring:
   • Stuetemperatur - op til 10 timer
   • Køle - op til 8 dages
   • Fryser - 3 måneder
   • Dybfryser - 6 måneder
Må ikke være foruroliget, hvis din modermælk ikke er hvid. Find opbevaringsbeholdere passer til dine behov.
Må ikke være foruroliget, hvis din modermælk ikke er hvid. Find opbevaringsbeholdere passer til dine behov.

Fodring forberedelse

 1. Brug den ældste lagrede mælk først.
 2. Tø frosne mælk i køleskabet natten over, når du ved, at det vil blive brugt den efterfølgende dag.
 3. At optø frosne modermælk straks køre under varmt vand eller sted i en skål med varmt vand, indtil optøet. Brug ikke varmt vand, da det kan ødelægge de næringsstoffer i mælken.
 4. Hvis mælken synes lagdelt, at hvirvle flaske blande lagene. Fedt adskiller og stiger i modermælk.
 5. Brug aldrig mikrobølgeovnen til optøning modermælk. Microwaving opvarmer ujævnt og kan forårsage hot spots og kan ændre sammensætningen af modermælken.
 6. Må ikke genfryses modermælk. Brug optøet mælk inden 24 timer.
 7. Umiddelbart kassere ufærdige mælk.