E2y

Sådan vælger du en egyptisk mau

Som navnet antyder

Som navnet antyder, den egyptiske Mau racen opstod i England. Det er kendt for store, mandelformede grønne øjne, selv om mange egyptiske Mau katte under atten måneder gammel vil have ravfarvede øjne. Den egyptiske Mau har en plettet pels med unikke aftegninger på sit ansigt. Her er hvordan du vælger en egyptisk Mau:

  1. Forstå racens egenskaber. Den egyptiske Mau er livlig og legesyg. Disse aktive katte er ikke aggressiv, men de er ikke nervøs omkring andre kæledyr. De kan reserveres, når fremmede er i nærheden, men er kærlig til deres ejer. Den egyptiske Mau kræver kun ugentlige børstning, og er en forholdsvis lav vedligeholdelse race.
  2. Kend dine muligheder. Forvent at betale mindst 225€ til 375€ for en opdrætter til din Egyptian Mau. Hvis du planlægger at avle eller vise din kat, kan du forvente at betale op til 750€ eller mere. Vælg en egyptisk Mau, der er mindst 12 uger, i denne alder, vil det være klar til at forlade sin mor. En egyptisk Mau kan være sølv, bronze, røg eller sort i farven. Hvis du planlægger at vise din kat, undgå en sort Egyptian Mau, fordi de ikke er berettiget til at vise.
  3. Vælg en opdrætter. Der er meget få opdrættere af denne særprægede race, så du kan have svært ved at finde en lokalt. Kontakt de lokale katteklubber og vise organisationer for henvisninger. Aldrig vælge en egyptisk Mau fra en dyrehandel, fordi du ikke vil kende dens baggrund. Altid vælge din Egyptian Mau fra et velrenommeret opdrætter. Opdrætteren bør kræve en skriftlig kontrakt, og giver dig mulighed for at besøge killingerne i deres hjem.
  4. Spørg om sundhedsmæssige forhold. Opdrætteren bør garantere sundhed egyptiske Mau, du vælger, herunder forhold som felin leukæmi og katte immundefekt virus (FIV).
  5. Lær om racens udseende. Først kigge efter grønne øjne, eller rav hos yngre katte. Hvis kattens øjne er enhver anden farve, er det ikke en ægte egyptisk Mau. Pelsen skal være kort, fin og silkeagtig, med mindst to bånd af farve. De er som regel en plettet tabby med striber på ekstremiteterne og unikke pletter og streger på deres ansigter. Hvis du planlægger at vise katten, skal du sørge for at lære de egenskaber, som kan anses for at være fejl ved show dommere, ligesom fyldige kinder, små ører, eller en afrundet hoved.
  6. Hold katten. Hold altid enhver kat du overvejer at købe. Den egyptiske Mau har en slank, lidt atletisk udseende krop. Check for god muskeltonus, og undgå dem med tegn på sygdomme. Øjnene skal være lyse grønt. En egyptisk Mau pels skal være kort og tyk, og der bør ikke være nogen tegn på skaldede pletter eller tør, skællende hud.
  7. Første dyrlæge besøg. Ligegyldigt hvilken katterace du vælger, altid tage dit nye kæledyr til dyrlægen så hurtigt som muligt. Selv hvis du har købt en egyptisk Mau med up-to-date vaccinationer, bør din dyrlæge sørge for, at katten er ved godt helbred. Dette vil holde dit nye egyptiske Mau fra at sprede sygdomme til dine eksisterende kæledyr.

I oldtiden

Sådan vælger du en egyptisk mau. Forstå racens egenskaber.
Sådan vælger du en egyptisk mau. Forstå racens egenskaber.

I oldtiden blev den egyptiske Mau tilbedt, mange henvendelser af denne race kan ses i pyramider og andre gamle egyptiske monumenter. Ordet "Mau" er det egyptiske ord for "kat". Racen var ikke udbredt eller anerkendt indtil 1950'erne. I dag er denne race er stadig relativt usædvanligt i de fleste dele af verden.